Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whiskeyreis met de Atlantis

zondag 17 mei 2020 17:00 t/m zaterdag 23 mei 2020 9:00

Schotland zeilreis

Whiskyreis met de Atlantis

Bij dit volledig verzorgde arrangement maak je een prachtige zeiltocht langs de ruige westkust van Schotland. Op sommige dagen breng je een bezoek aan een whiskydistilleerderij en proef je de lokaal gestookte specialiteit. Je kunt deze excursies ook aan je voorbij laten gaan en genieten van al het overige moois dat Schotland te bieden heeft. Er is voldoende tijd om de omgeving wandelend te verkennen. Het onderstaande reisschema is mede afhankelijk van weer, wind en getijden.

Mogelijk reisschema:

Zondag 17 mei  Inscheping
Op de aankomstdag stap je vanaf 17:00 uur in Ullapool aan boord van de Atlantis. Na aankomst aan boord en het welkomstpraatje van de bemanning biedt de eerste avond de gelegenheid om de medereizigers en de bemanning te leren kennen. De scheepsbar nodigt de passagiers uit tot een eerste whiskytraktatie.

Maandag 18 mei Talisker/Muir of Ord
Na een stevig ontbijt staat er een bus klaar die de passagiers naar Muir of Ord brengt, waar je de Glen Ord-distilleerderij en ook het kasteel van de Mackenzie-familie bezoekt. Het kasteel Leod is zeker een bezoek waard en brengt je ver terug in de Schotse geschiedenis. Om 16:00 uur ga je weer aan boord van de Atlantis en begint de zeilreis over zee richting Talisker.

Dinsdag 19 mei Talisker
Het rustige stadje Talisker ligt op het Schotse eiland Skye. De indrukwekkende kustformatie maakt van de aanloop tot Talisker een bijzondere ervaring. In Talisker wordt de gelijknamige distilleerderij bezocht, die de langste traditie op het eiland in stand houdt. In 1830 markeerden de Macaskills het begin van een van de meest succesvolle distilleerderijen.

Woensdag 20 mei Rum
Op deze dag wordt de Schotse kust met zijn prachtige eilanden en prachtige kleuren bekeken vanaf het Atlantis. Een stop op het eiland Rum biedt de mogelijkheid om de benen te strekken. Met een bevolking van ongeveer 30 mensen is het op het eiland nog steeds rustig. Rum is een eiland vol geschiedenis en zeker het bekijken waard. HIerna gaat de reis verder richting Tobermory op het eiland Mull. 's Avonds arriveer je in Tobermory.

Donderdag 21 mei Tobermory
Na het ontbijt staat een excursie naar de lokale distilleerderij op het programma. Een rondleiding door de distilleerderij en een whiskyproeverij wachten je daar op. De middag biedt de mogelijkheid om de hoofdstad van het eiland Mull te verkennen. De kleurigheid van de huizen aan de haven van Tobermory weerspiegelen de geest van de bewoners.

Vrijdag 22 mei Oban
's Morgens vertrekt de Atlantis naar Oban. Eenmaal daar staat een bezoek aan de lokale distilleerderij op het programma. Een rondleiding en whisky-proeverij geeft je inzicht in de werking van de Oban-distilleerderij. Tijdens de rest van de dag kun je de stad Oban verkennen en de lokale bezienswaardigheden bezoeken. 's Avonds sluiten we de reis feestelijk af met een Captains Dinner en kunnen we aan tafel elkaars belevenissen uitwisselen.

Zaterdag 23 mei Vertrek 
Na het ontbijt aan boord vertrekken de passagiers om 09:00 uur. Ze kunnen terugkijken op een prachtige reis door Schotland en er werden mooie herinneringen verzameld.

Prijs

  • € 1.180,- per persoon op basis van een gedeelde hut (m/v gescheiden)

Tips voor de reis:

Sportieve vrijetijdskleding, wind- en waterdichte kleding, eventueel badpak en makkelijk (waterdicht) schoeisel; alles in een opvouwbare reistas (koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om op te bergen in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om de boordrekening aan het einde van de reis te voldoen. Contante betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

Prijs is inclusief

  • gedeelde 2-persoons hut (m/v gescheiden) met douche en toilet
  • volpension: ontbijt, lunch en diner
  • diensten crew + gids
  • beddengoed en handdoeken
  • havengeld
  • water, koffie en thee

Prijs is exclusief

  • transfers naar de afvaart- en aankomsthaven
  • eventuele entreegelden en activiteiten aan de wal
  • drankjes aan boord
  • reis- en/of annuleringsverzekering

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Whiskeyreis met de Atlantis

Meer over de Whiskeyreis met de Atlantis