Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Folk & Whisky zeilreis

zaterdag 09 mei 2020 18:00 t/m vrijdag 15 mei 2020 10:00

zeilen schotland whisky

Zeilen, muziek spelen en beroemde Whisky distilleerderijen

Een prachtige combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen. 

Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat. Op deze reis gaan er twee professionele muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan je kunt genieten met een glas levenswater (whisky) in de hand.  Elke dag live muziek met de scheepsmuzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan. Je zeilt naar de mooiste plekjes van Schotland.

Reisschema

Dag 1 Oban
De Schotland Folk & whisky reis begint in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in en aan een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij waarvan een bezoek meer dan waard is. Je maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heft iedereen, met een glas whisky, het glas op een prachtige reis.

Dag 2 Tobermory
Na het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan de beroemde Oban whisky Distileerderij en hierna zet de kapitein koers naar Tobermory.  Je zeilt tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeer je Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende  distilleerderij. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar de muzikanten misschien muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

Dag 3 Staffa en Colonsay
Tijdens deze reis probeert de bemanning zoveel mogelijk te zeilen en vandaag zet het schip koers naar Staffa. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.

Na een bezoek aan Staffa ga je door naar Colonsay, een heel mooi klein eiland met een gevarieerd landschap met een aantal prachtige zandstranden. Op Colonsay leven 125 mensen er is een hotel met uitzicht op de haven, een café, een bakkerij, een winkel en een postkantoor.

Dag 4 Islay & Jura
De reis gaat door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is. Je kunt naar de Bunnahabhain distilleerderij, welke in 1886 is gebouwd, en te vinden is op de noordoostelijke punt van het eiland. Na een mooi bezoek vaart het schip verder naar Jura om daar te overnachten.

Dag 5 Oban
De Flying Dutchman zeilt vandaag langs de schitterende Schotse Westkust richting Oban waar de ruimte en vergezichten op het eiland Jura en Mull de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”.

Dag 6 Uitschepen
Schotland folk & whisky was een geweldige en afwisselende week waar je op een unieke manier het betoverende Schotland hebt kunnen gezien.   Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Bovenstaand reisschema is afhankelijk van de weers- en windomstandigheden en kan naar gelang deze omstandigheden aangepast worden.

Prijzen per persoon

  • Standaard hut € 875,-
  • Standaard plus hut € 985,-
  • 1-persoons privéhut (beperkt beschikbaar) € 1.315,-

De scheepsmuzikanten

Joost groeide op in een artistiek milieu, en speelt vanaf zijn kindertijd viool, in het begin bijgebracht door zijn moeder, later conservatorium geschoold. Al heel vroeg was er grote interesse in alles wat met folkmuziek, bluegrass, country te maken had, en er kwamen ook steeds meer snaarinstrumenten bij.  In 2008 was hij officieel finalist bij de Nashville Fiddle Championships in Nashville, Tennessee (meer dan 100 deelnemers uit de hele wereld). Joost heeft meegewerkt aan een groot aantal muziek – en muziektheater producties, meestal als solist op viool maar ook op andere snaarinstrumenten.

Jord van Es is een Utrechtse singer/songwriter. Als zoon van Joost van Es is hij opgegroeid tussen muziek en muzikanten. Al op jonge leeftijd was hij actief in les Misérables van Joop van de Ende. Later was hij met zijn gitaar te vinden in veel stadscafés en op festivals podia. Voorbeelden die Jord graag volgt zijn Jim Croce en Passenger. Zijn stijl heeft veel invloeden van de Amerikaanse Bluegrass, maar ook een voorliefde voor Celtic en gipsy jazz schemert door in zijn spel.

Prijs is inclusief

  • Op basis van tweepersoonshut met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman