Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Rondreis Hebriden en St. Kilda

vrijdag 29 juli 2022 18:00 t/m zaterdag 06 augustus 2022 10:00

Rondreis Hebriden en St.Kilda archipel

De geschiedenis, de ontoegankelijkheid en de verbazingwekkende natuur maken deze eilanden tot een uitzonderlijke bestemming.

Rondreis St. Kilda, het meest afgelegen deel van het Verenigd Koninkrijk. Het is een werelderfgoed eiland in de Atlantische Oceaan, 45 mijl ten westen van de Buiten-Hebriden. Deze geïsoleerde archipel was ooit de thuisbasis van de meest geïsoleerde gemeenschap van Groot-Brittannië. De geschiedenis van de mensen, de ontoegankelijkheid en de verbazingwekkende natuur maken de eilanden tot een uitzonderlijke bestemming voor iedereen. De stilte, de onbeschrijfelijke uitzichten, de ruige kusten met verborgen baaien en de unieke aanblik van de eilanden in de verte, is iets dat iemand moet zien in zijn leven. De Flying Dutchman neemt je mee naar deze speciale eilanden, die alleen per schip te bereiken zijn.

Reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 Oban
De zeilreis richting St. Kilda begint in Oban, een gezellige vissersplaats met veel bezienswaardigheden. Je bent om 18.00 uur aan boord welkom en hebt de gelegenheid om de bemanning en de andere gasten te ontmoeten. Omstreeks 19.00 uur is er een welkomstdiner en heft iedereen het glas op een prachtige reis.

Dag 2 Canna
Al vroeg begint de zeiltocht naar Canna. Canna staat bekend als ‘de tuin van de Hebriden’ en heeft vruchtbare gronden, groene weiden en een overvloed aan dieren in het wild. Het wordt al sinds 1938 erkend als vogelreservaat en ondersteunt meer dan 20.000 broedende zeevogels, waaronder papegaaiduikers, alken en zeekoeten. Onderweg passeer je het indrukwekkende Duart castle van Duart, een prachtig gezicht vanaf het water.

Dag 3 Lewis en Harris
De zeilreis gaat verder met een bezoek aan de buitenste Hebriden, Harris en Lewis. Het schip zeilt naar het zuidelijke deel met diepe baaien en hoge bergen. Hier kun je het landschap zien, waar de inspiratie voor de mooie Harris Tweed vandaan komt. De westkust van het eiland heeft prachtige stranden, alle geflankeerd door duinen en Machair (een unieke plant). De eilanden zijn zo afgelegen dat slechts enkele toeristen de moeite nemen om hier te komen.

Dag 4 en 5 St. Kilda
Bij het eerste licht begint de zeiltocht naar St. Kilda. Deze vulkanische archipel met zijn spectaculaire landschappen, ligt voor de kust van de Hebriden en bestaat uit de eilanden Hirta, Dun, Soay en Boreray. Het heeft een aantal van de hoogste kliffen van Europa, met grote kolonies van zeldzame en bedreigde vogelsoorten, vooral papegaaiduikers en jan-van-genten.
Aan land kan je rondlopen in het verlaten dorp en de honderden kleine stenen hutten die bekend staan als cleits bezoeken. Duizenden jaren hebben op het eiland Hirta mensen geleefd. Hirta maakt deel uit van de Saint Kilda archipel, gelegen in het noorden van Atlantische Oceaan. De gemeenschap die Hirta sinds twee millennia permanent bewoonde, ging uiteindelijk ten onder door toedoen van fundamentalistische dominees en epidemieën. In 1930 werden de laatste bewoners geëvacueerd.

De reis gaat ook naar Stac Lee en Boreray om de grootste Jan-van-gentenkolonie ter wereld te bezoeken. Deze aanblik van miljoenen zeevogels die rond de rotsen cirkelen en binnenkomen om te nestelen op de steile rotswand is overweldigend.
Papegaaiduikers, zeekoeten en alken zijn er allemaal in deze tijd van het jaar. Zeehonden, adelaars en herten zul je waarschijnlijk ook tegenkomen. Scherpe ogen kunnen reuzenhaaien en dwergvinvissen spotten die komen om zich te voeden in het planktonrijke water van de Western Isles.

Dag 6 Barra
Deze dag gaat zeiltocht verder naar Barra, waar het schip aanmeert in Castlebay. Hier bezoek je Kisimul Castle, wat zich in de baai bevindt. Het bolwerk van de MacNeils is het enige nog overgebleven middeleeuwse kasteel van Barra.

Dag 7 Tobermory
Na het ontbijt is de volgende  bestemming het pittoreske en schilderachtige vissersdorpje Tobermory met zijn gezellige centrum, prachtige pubs en restaurants. De levendige haven is het startpunt voor een kleine vissersvloot. Als de tijd het toelaat is het mogelijk om de plaatselijke distilleerderij te bezoeken.

Dag 8 Schotse westkust en Oban
Vandaag begint de reis terug naar Oban. Tijdens de reis vaart het schip langs de ruige kust van Mull met zijn ongerepte schoonheid. Het is een prachtige beleving met ongetwijfeld mooie fotomomenten.

Dag 9 Oban
De prachtige rondreis loopt ten einde. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Flying Dutchman en haar bemanning.

Prijzen

  • Standaard hut € 1.425,- p.p. 
  • Standaard plus € 1.585,- p.p.
  • 1-persoons  privéhut € 2.095,- 

Bijzonderheden

Arrangement op basis van half-pension. Dat geeft je de vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken. Elke hut beschikt over een eigen douche en wc.
Exclusief transfers: vlucht Amsterdam-Glasgow per Easy Jet of KLM. Met transferbus naar Glasgow. Met bus of trein (station Princess Street) naar Oban. 

Prijs is inclusief

  • Hut met eigen douche en wc
  • Beddengoed en handdoeken
  • Gebruik van Zodiak voor landingen
  • Halfpension

Prijs is exclusief

  • Transfers
  • Activiteiten aan land
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman