Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Fotograferen op het Wad

vrijdag 08 mei 2020 20:00 t/m zondag 10 mei 2020 17:00

fotografieworkshop

Fotgrafieworkshop op de Wadden

Bij laagtij over de zeebodem lopen en prachtige zons-op en ondergangen fotograferen.
In deze fotografieweekenden kun je je fotografie naar een hoger plan brengen want er worden aan boord door Ron Zervaas presentaties en workshops gegeven over diverse onderwerpen.

Reisinformatie

Je scheept in, vrijdagavond, aan boord van één van de schepen, in de mooie haven van Harlingen. Na de kennismaking met de crew en de rest van de reizigers legt de schipper de route voor het weekend uit en de fotograaf begint met zijn programma en uitleg van de plannen die er liggen voor het weekend.
Zaterdagmorgen, na een zeilinstructie van de matroos, verlaat het schip de haven van Harlingen. Je gaat het Wad op, op zoek naar fotogenieke geulen, zandbanken, zeehonden, vogels, boeien en vergezichten.
Zaterdagavond ligt het schip afgemeerd op één van de Waddeneilanden. Gezamenlijk wordt het resultaat van de foto’s van deze dag bekeken. Ook op het eiland is er natuurlijk van alles te zien en vast te leggen.
Zondag vertrekt het schip weer richting Harlingen met al weer een prachtige tocht vol unieke fotografische momenten voor de boeg.
In de loop van de zondag meert het schip af in de haven van Harlingen.

Voor wie is het weekend?

Je bent een beginnende of gevorderde fotograaf en geïnteresseerd in landschapsfotografie. Je wilt je vaardigheden op dat gebied naar een hoger niveau tillen.
Het ervaringsniveau van de deelnemers zal niet bij iedereen even hoog zijn. Omdat de workshops vragen om kennis en gebruik van de M-stand op je camera zal Ron Zervaas vanaf december 2019 op zijn YouTube kanaal instructie video’s plaatsen die je de tools en kennis, gevraagd voor de workshops aan boord, alvast beschikbaar stelt. Tijdens de winter kun je je dus thuis en in je eigen tijd voorbereiden.

Ook na de trip zal hij via zijn YouTube-kanaal ruim aandacht besteden aan de fotografische resultaten van de cursisten en eventuele vragen die er zijn gerezen beantwoorden. Dus zie deze prachtige fotografie trip als een leerzame minivakantie. Naast al het bovenstaande zullen er tijdens het weekend ongetwijfeld nog extra fotografie trucs en tips je kant op komen.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Fotograferen in het RAW-bestandsformaat (presentatie)
  • Licht en belichten; ‘soorten’ licht en de invloed daarvan op je foto’s (presentatie)
  • Belichtingsdriehoek; sluitertijd, diafragma, ISO en de M-stand van je camera. Het is makkelijker dan je denkt (workshop)
  • Compositie; van klassieke compositieleer tot kleurcompositie en schikking van landschapselementen (workshop)

Extra informatie

  • Het weekend is volpension, alleen de fris- en alcoholische dranken dienen apart te worden afgerekend.
  • Het weekend gaat alleen door bij voldoende deelname (minimaal 10 personen) indien er te weing aanmeldingen zijn dan kan het weekend worden verzet naar één van de andere 9 data. Maximale aantal deelnemers is 15.

Prijs is inclusief

  • Ontbijt, lunch en diner
  • Koffie, thee en water
  • Workshops

Prijs is exclusief

  • Dekbed, de bedden zijn standaard opgemaakt met onderlaken, kussen en kussensloop
  • Handdoeken
  • Fris- en alcoholische dranken

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de zeilschip Harlingen

Meer over de zeilschip Harlingen