Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

12-daagse mijlenmaker Cascais – Porto Santa Stefano

zaterdag 05 september 2020 17:00 t/m woensdag 16 september 2020 9:00

zeilvakantie Middellandse zee


Een spectaculaire zeiltocht in het zonnige zuiden

Ook dit jaar vaart de Atlantis weer naar het zonnige zuiden. Tijdens deze reis kun je op meerdere plekken opstappen. Ga mee, ervaar de spectaculaire zeilreis en voel de temperatuur onderweg bijna elke dag een graadje stijgen. 's Nachts zie je de prachtige sterrenhemel van de Atlantische Oceaan, die uitgebreider en helderder zijn en meer sterrenbeelden bevatten dan je vanaf land ooit zult kunnen zien.

Vooral in de Straat van Gibraltar bieden fluorescerende algen een boeiend schouwspel langs het schip. Zeker als het schip ook nog door talrijke dolfijnen worden begeleid, zie je prachtige  lichtgevende sporen in het water. Laat je bij weer en wind aan boord culinair verwennen door de gastvrije en professionele service-crew en geniet van de ontspanning van het zeilen en de pure natuur.

Reisbeschrijving

Bij een tocht als deze staat zeilen en varen op de eerste plaats omdat het schip op een vaste datum op een bepaalde bestemming moet zijn. Uitstapjes aan land en tussenstops zijn daardoor alleen mogelijk als het weer en het tijdschema het toelaten. De bemanning van de Atlantis nodigt je uit om als meezeiler deel van de bemanning uit te maken en zo aan boord te assisteren bij alle voorkomende navigatorische werkzaamheden zoals zeil zetten, wacht lopen en navigeren met zeekaarten.

De route over de Middellandse Zee voert langs de Balearen en als er tijd is kan het schip hier ankeren in een van de prachtige baaien of een bezoek brengen aan een van de betoverende havens. Langs Corsica en/of Sardinië gaat de reis door naar eindbestemming Porto Santa Stefano. Als er goede vooruitgang geboekt is en de wind goed is, is er zeker een kans om te zwemmen in een van de fantastische baaien. Misschien is een bezoek aan Bonifacio haalbaar of ankeren bij Sardinië in de prachtige omgeving "La Maddalena". Deze reisbeschrijving is onder voorbehoud, want deze is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Route

 Cascais (bij Lissabon) - langs de Portuges kust - Straat van Gibraltar - Porto Santa Stefano (I)

Overig informatie

  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. 
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.
  • De prijs is op basis van een gedeelde hut.

Prijs is inclusief

  • Hut met beddengoed en linnengoed en eigen douche en toilet
  • Verblijf op basis van volpension
  • Bijkomende scheepskosten en havengelden

Prijs is exclusief

  • Transferkosten
  • Fris en alcoholische drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Atlantis

Meer over de Atlantis