Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Pinksterweekend zeilen Waddenzee

vrijdag 29 mei 2020 20:00 t/m maandag 01 juni 2020 17:00

Weekend zeilen Friesland

Pinksteren Zeilcruise

Een heerlijk en lang weekend zeilen over de Waddenzee met een bezoek aan Terschelling en Vlieland. De Waddenzee staat inmiddels 11 jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst, een meer dan terechte erkenning voor dit mooie gebied.

Reisprogramma

Je scheept in op vrijdagavond in de prachtige havenstad Harlingen. Je krijgt je hut toegewezen, het bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor je klaar. Onder het genot van een welkomstdrankje maak je kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen. ’s Avonds kun je nog even het sfeervolle Harlingen bekijken en op een terrasje aan zee neerstrijken.
De volgende morgen, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch aan dek verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de jachthaven van Vlieland en kun je het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden  en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.

Zondag vertrekt de Actief richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. Grote kans dat we onderweg zeehonden zien liggen op de banken. In de middag meert het schip af in de haven van West-Terschelling. Je kunt zo van het schip dit gezellige dorpje in wandelen.
Maandag vertrekt het schip weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heb je het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben. Een bijzondere reis, op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind en in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de  Waddenzee.

Note: de definitieve route van de cruise wordt vrijdagavond bij inschepen bepaald. De windrichting en sterkte bepalen de uiteindelijke route.

Prijzen

  • Op basis van gedeelde hut in een 2 of 4-persoonshut € 450,-
  • Toeslag privé hut € 175,-

Prijs is inclusief

  • Ontbijt, lunch en diner
  • Koffie, thee
  • Havengeld en brandstof
  • Dekbed en handdoeken

Prijs is exclusief

  • Frisdrank en alcoholische drankjes

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de zeilschip Harlingen

Meer over de zeilschip Harlingen