Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Van Edinburgh naar Oban: van Oost- naar Westkust

donderdag 15 april 2021 17:00 t/m vrijdag 23 april 2021 10:00

schotland zeilen

Van oost naar west via Caledonia kanaal

Een bijzondere reis van de Oost naar de Westkust. Dwars door de Highlands via het Caledoniakanaal, één van de mooiste waterwegen ter wereld.Dit kanaal verbindt de prachtige Lochs, waarvan Loch Ness de beroemdste is, met elkaar. Vanaf Inverness vaar je dwars door het berglandschap van de  Highlands van Schotland naar Ford William: spectaculaire landschappen en vergezichten.

Caledonisch Kanaal

Op de kaart van het Caledonisch Kanaal is goed te zien dat deze waterweg de Atlantische Oceaan verbindt met de Noordzee. De 100 kilometer lange doorgang loopt van Loch Linnhe naar Moray Firth en slechts ongeveer 37 kilometer is aangelegd. De sluizen in dit kanaal worden gebruikt voor het laten stijgen en dalen van de boten. De rest van de waterweg volgt de meren Loch Lochy, Loch Oich en Loch Ness. De meren zijn adembenemend mooi door het diepe, kristalheldere water. Loch Ness, waar het monster Nessie woont, is 230 meter diep. Het loch is 39 kilometer lang.

Reisprogramma

Volgend programma is een leidraad en kan worden aangepast wegens weersomstandigheden, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 : Inverness
Je wordt van harte welkom geheten aan boord in Inverness, na het inschepen ga je genieten van een heerlijke maaltijd aan boord. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je in de avond kunt genieten van de traditionele Schotse muziek. Deze stad is zeker de moeite waard om te bekijken voor je aan de reis gaat beginnen. Bezoek het kasteel van Inverness en de St. Andrew kathedraal en loop daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden.

Dag 2 : Loch Ness ontdekken
Na het ontbijt gaat het beginnen. De Flying Dutchman gaat de eerste vijf sluizen schutten. Wanneer allen weer aan boord zijn gaat de reis naar het prachtige mysterieuze Loch Ness. De hoop is natuurlijk om te gaan zeilen op dit beroemde meer en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemend mooie omgeving. Het schip meert af bij het beroemde 13e-eeuws Urquhart Castle, gelegen aan Loch Ness wat nu een ruïne is maar ooit één van de grootste kastelen in Schotland was. Je brengt hier, voor anker, op het meer van Loch Ness de nacht door.

Dag 3 : Fort Augustus
De tocht gaat verder naar Fort Augustus, een klein gezellig dorpje aan de zuidoever van het grote Loch Ness.  De 5 sluizen vormen het hart van het dorpje. Je kunt naar het bezoekerscentrum waar je souvenirs, boeken, gidsen en informatie kunt krijgen, en het Clansman Centre, een winkel voor Keltische juwelen en voorwerpen. Dit is tevens de locatie van een klein museum over het leven van een Highlander. Vanwege de ligging van het dorp in de Highlands van Schotland kunt u hier vanzelfsprekend van de natuur genieten. De Flying Dutchman gaat door de 5 sluizen omhoog en door naar Fort William. Schitterende Lochs wisselen af met het smalle, door bomen omzoomde kanaal. Aan het eind van de dag bereikt het schip de Neptune’s Staircase ofwel de Trap van Neptunes.

Dag 4 : Fort William
De volgende ochtend passeert het schip onder grote belangstelling de sluizen van de Neptune’s Staircase, een stelsel van acht sluizen ontworpen door Thomas Telford. Het kunstwerk laat de boten 19,5 meter stijgen over een lengte van 457 meter. Oorspronkelijk werden de sluizen door mankracht aangedreven maar werken nu hydraulisch. Het is de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en erg bijzonder om te zien. Je hebt vanaf het sluizencomplex een prachtig uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. De Ben Nevis distilleerderij is vlakbij en natuurlijk kan er een bezoek gebracht worden. Fort William heeft iets minder dan 10.000 inwoners, waardoor het de tweede grootste stad van de Highlands is na Inverness.  De stad werd Fort William genoemd in verwijzing naar Willem van Oranje, die de koning van Schotland in de zeventiende eeuw was door zijn huwelijk met Maria II van Engeland.

Dag 5 : Loch Linnhe – Lismore
Je bent nu aan de westkust en het schip zeilt nu op Loch Linnhe, die prachtige vergezichten op de Highlands oplevert en de schoonheid van het ongerepte Schotland laat zien. De route gaat verder naar Lismore. Lismore is een eiland van de Binnen-Hebriden, gelegen in Loch Linnhe ten noordoosten van Mull. Het eiland was in de vroege middeleeuwen een Keltisch christelijk centrum dankzij een abdij gesticht door Sint Moluag. Het schip vaart langs Mull en onderweg meert hetvaf in het schilderachtige havenplaatsje Tobermory.

Dag 6 : Tobermory
Tobermory is één van de mooiste havens van Schotland, dankzij de kleurrijke huizen en een beschutte baai waar volgens de legende een van de Spaanse Armada-schepen zonk in 1588 met goud. Gebouwd als vissershaven in 1788 naar een ontwerp van Thomas Telford, buigt de stad zich rond de haven en stijgt op in de heuvel erachter. Main Street is een mix van winkels, eetgelegenheden, hotels en pensions en heeft een uitstekende selectie lokaal geproduceerde kunst en kunstnijverheid. En er is de beroemde Tobermory Distillery met een schitterende rondleiding en proeverij van heerlijke whisky’s.

Dag 7 : Oban
De Flying Dutchman is nu aangekomen aan de schitterende westkust en zeilt vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten meert de kapitein af in Oban, een prachtige havenplaats met zijn beroemde distilleerderij.

Dag 8 : Afscheid
Het was een prachtige reis, dwars door de Highlands en over het meer van Loch Ness naar de Westkust van Schotland. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Prijzen

Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde 2-persoonshut (m/v gescheiden) met eigen douche en toilet.

  • Standaard hut: € 1.095,- per persoon
  • Standaard plus: € 1.225,- per persoon
  • 1-persoons privéhut: € 1.645,- per persoon (beperkt beschikbaar)

Deze reis kan als een mooie verlenging geboekt worden van de reis Amsterdam – Inverness.
Je krijgt dan 10% korting op beide reizen.

 

Prijs is inclusief

  • Verblijf in 2-persoonshut met douche en toilet
  • Dekbed/beddengoed en handdoeken
  • Gebruik Zodiak voor landingen
  • Volpension

Prijs is exclusief

  • Transferkosten
  • 3x diner aan land (voor eigen kosten)
  • Verzekeringen
  • Activiteiten aan land
  • Drankjes (tegen betaling aan boord verkrijgbaar)

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman