Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Om de Noord met zeilschip Oosterschelde

maandag 12 juli 2021 17:00 t/m woensdag 11 augustus 2021 9:00

Om de Noord met zeilschip Oosterschelde

Stap aan boord en laat je verrassen tijdens deze coronaproof zwerftocht Om de Noord.
Bij het aan boord gaan verzekeren de opstappers zich ervan dat iedereen gezond is. Er is van alles aan boord om desnoods een maand lang niet in een haven te hoeven komen mocht corona dat onveilig maken. Vervolgens worden de zeilen gehesen om vanuit de  coronavrije bubble de noordelijke Noordzee te gaan ontdekken.

Route

Schotland, Noorwegen, Orkney, Shetland en misschien zelfs de Far Oer staan op de wensenlijst. 
De route hangt af van het weer. Niets staat vast, behalve dat iedereen, normaal gesproken, een maand later weer veilig en gezond aankomt in Bremerhaven.

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze zeilreis is geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.
Eenmaal op zee zeilt de Oosterschelde soms meerdere dagen en nachten achter elkaar door. De bemanningsleden wisselen elkaar in een vast ritme af. Voor vertrek krijg je een uitgebreide veiligheidsinstructie en vraagt de kapitein deel te nemen aan het wachtssysteem. Dit houdt in dat je  gedurende een periode van 4 uur samen met de vaste bemanning meehelpt bij het zeilen van het schip, waarna je weer 8 uur naar eigen inzicht kunt besteden. De bezigheden tijdens de wacht laat de kapitein afhangen van ieders  persoonlijke interesse en conditie.

Prijs

  • € 4.500,- p.p. op basis van een gedeelde hut (m/v gescheiden)
  • Toeslag privéhut: +30% van de reissom
  • Met Corona-garantie: mocht de zeiltocht wegens overheidsmaatregelen niet door gaan, dan ontvang je de  arrangementskosten terug. Mocht je zelf Corona hebben, dan kan je tot een maand voor afvaart kosteloos annuleren.  

Prijs is inclusief

  • Vol pension
  • Dekbed en beddengoed
  • Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken (apart afrekenen aan boord)
  • Excursies aan wal
  • Transfers naar en van afvaart- en aankomsthaven

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Oosterschelde

Meer over de Oosterschelde