Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whiskyreis Islay-Jura-Mull

zondag 12 september 2021 18:00 t/m zondag 19 september 2021 10:00

schotland zeilreizen

Whiskyreis naar Islay-Jura-Mull

Een prachtig zeilreis met de Flying Dutchman naar de meest beroemde whiskydistilleerderijen op Mull, Jura en het ultieme whiskyparadijs Islay. Dit wordt een onvergetelijke ontdekkingsreis langs de Schotse westkust en naar de Hebriden aan boord van de Flying Dutchman. Een enerverende tocht door de Hebriden in een fantastisch gebied, daarom is deze reis ook zeer geschikt voor degene die niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van whiskydistilleerderijen.

Reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 - Oban
Na het inschepen maak je tijdens het diner kennis met de overige gasten en de crew. Hierna volgt een heerlijke maaltijd en hef je het glas op een mooie whiskyreis.
Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2 - Mull
Na een goed ontbijt gaat de reis naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeilinstructies zodat iedereen kan en mag meehelpen met de zeilen hijsen.  Onderweg zeilen we vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Je kunt hier de plaatselijke distilleerderij bezoeken.

Dag 3 - Staffa en Iona
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.
Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zie je mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 en 5 - Port Ellen - Islay 
Vandaag vaart het schip door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.
Veel distilleerderijen hebben een eigen aanlegsteiger. Varend kun je op deze manier Lagavullin, Ardbeg en Bunnahabhain bezoeken. 

Dag 6 - Jura
Het schip zeilt verder naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.
Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals papegaaiduikers, steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. Je kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. 

Dag 7 - Schotse westkust
Op de terugreis naar Oban zeil je langs de schitterende Schotse Westkust met zicht op het eiland Mull en prachtige vergezichten op de ongerepte Schotse natuur. 

Dag 8 - Oban
Na het ontbijt is er een eind gekomen aan de zeilvakantie.

Prijzen 2023 (prijzen 2024 zijn nog niet bekend)

  • Standaard hut € 1145,- p.p.
  • Standaard plus hut € 1260- p.p.
  • 1-persoons privéhut € 1715,-

Extra informatie

  • De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.
  • Alle hutten beschikken over een eigen douche en wc.
  • Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel. Of je nu naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan. Hier vandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Als je met de trein wilt gaan: dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kun je vanaf Glasgow de trein nemen. 

 

Prijs is inclusief

  • Halfpension
  • Hut met eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: kapitein-stuurman-kok
  • Gebruik zodiak voor landingen

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman