Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whiskyzeilreis Islay Whiskyfestival

zaterdag 28 mei 2022 14:00 t/m zaterdag 04 juni 2022 10:00

Whiskeyzeilreis met bezoek aan Islay whiskyfestival

Zeil mee met deze inviduele zeilreis op Tall Ship Thalassa over de prachtige Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen en beleef het Islay Whisky Festival. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit prachtige land.

Reisinformatie

Beleef Schotland en haar eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van je leven. Bezoek het wereldberoemde jaarlijkse Islay Festival of Music and Malt en ga met de whisky experts mee op excursie naar distilleerderijen. Je kunt er ook zelf op uit trekken, per fiets of te voet. Reizen per schip geeft je een andere kijk op Schotland en laat je op een unieke wijze kennis maken met het land, de havens en de beroemde whisky’s.
Speciaal voor deze whiskyzeilreis zal er een goed gevulde whiskybar aan boord zijn. Aan boord is een whisky expert aanwezig die zowel aan boord als tijdens de perse uitstapjes naar whiskydistilleerderijen iedereen kan voorzien van de nodige uitleg en expertise. 

Programma

Zaterdag mag iedereen vanaf 14.00 uur in de haven van Troon inschepen aan boord van Thalassa. Nadat je kennis hebt kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten vertrekt het schip rond 15.00 uur richting Islay. 's Nachts komt het schip aan bij de pier van Bruichladdich.
De tweede dag is het Bruichladdich festival en overvaart naar Jura

Maandag is er een bezoek de Jura distilleerderij en daarna kun je naar Port Askaig waar het whiskyfestival op dat moment plaats vindt. 's Middags vaart Thalassa naar Port Ellen. De gasten kunnen kiezen om mee te varen of voor een verplaatsing over land (bus of auto).
Dinsdag ligt het schip dus in Port Ellen voor het fesitval bij Laphroaigh. Eventueel kunnen ook nog andere distilleerderijen bezocht worden zoals Ardbeg en Lagavulin.

De Thalassa blijft in Port Ellen. Hier vindt het festival vindt plaats bij Bowmore en Ardnahoe, deze zijn te bereiken per openbaar vervoer of met de huurauto van het schip.
Donderdag gaan de zeilen weer omhoog voor de overvaart naar Campbeltown. Hier is 's middags een tour bij Springbank of Glen Scotia
Vrijdag vaart het schip naar Arran en daarna naar  de thuishaven Troon.
Zaterdag is het alweer de laatste dag. Tussen 08.00 en 10.00 uur neem je afscheid gaat iedereen weer van boord in Troon. 

Het streven is om zoveel mogelijk volgens het programma te zeilen, maar de route is sterk afhankelijk van weer en wind.

Prijzen

  • Per persoon € 1.295,- op basis van gedeelde hut
  • Toeslag voor privé hut € 653,-

Aanvullende informatie

  • Deze reis is voor zowel individuelen als kleine reisgezelschappen. De kosten voor de verschillende excursies bedragen maximaal ca. € 100,- per persoon (deelname is overigens niet verplicht).
  • Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer.
  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten.
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

  • 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche
  • Alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner)
  • Non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water)
  • 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert

Prijs is exclusief

  • Alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
  • De toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen
  • Extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht)
  • Transfer naar afvaart- en aankomsthaven

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

Meer over de Thalassa