Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Grand tour whisky en zeilen

zondag 11 september 2022 18:00 t/m zondag 18 september 2022 10:00

Grand tour Whisky

Een reis naar de meest beroemde whisky distilleerderijen op Mull, Jura en het ultieme whiskyparadijs Islay.Whiskyreis Islay: een onvergetelijke  ontdekkingsreis langs de Schotse Westkust en de eilanden van de Hebriden aan boord van de Flying Dutchman. Het wordt een enerverende whiskyreis door een fantastisch gebied en naar mooie eilanden. Deze reis is ook voor degene die niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van whiskydistilleerderijen een aanrader.

Mogelijk reisschema

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag  1: Oban
Vanaf 18.00 uur word je aan boord verwelkomt en maak je kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine whiskyproeverij en heft het gezelschap het glas op een mooie reis. Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. Tall ship Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull
De dag begint met een heerlijk ontbijt hierna krijgen belangstellenden een rondleiding bij de Oban Whisky distilleerderij. Het is een interessante en duidelijke rondleiding waar je whiskyvaten ziet met een inhoud van 35.000 liter! Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Na de rondleiding vaart de Flying Dutchman naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeilinstructies, zodat iedereen die dat wil, kan en mag meehelpen de zeilen te hijsen. Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante kleine plaats met vrolijk gekleurde huizen. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s en goede pubs en  eetgelegenheden. Natuurlijk is de beroemde Tobermory distilleerderij een bezoek waard. Onderweg zeilt het schip vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle.

Dag 3: Staffa en Iona
Vandaag zet het zeilschip koers richting Staffa en Iona. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot is 70 meter lang en 20 meter hoog. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”.  Een onvergetelijke ervaring is het om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Hoogtepunt zijn de op Staffa voorkomende papegaaiduikers.

Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland omdat in 563 de Ierse priester Columba naar het ook toen al heilige eiland kwam met als doel het christendom over Schotland te verspreiden. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen.

Dag 4 & 5 Port Ellen (Islay)
Vandaag gaat de whiskyreis naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de negen distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is. Veel distilleerderijen hebben een eigen aanlegsteiger. Met het schip kan het gezelschap op deze manier Lagavullin, Ardbeg, Bunnahabhan, Laphroig en Caol Ila bezoeken.

Dag 6: Jura
De Flying Dutchman zeilt verder naar Jura en naar de Isle of Jura distilleerderij. Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. U kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 7: Schotse Westkust 
Na een uitgebreid ontbijt zet het schip weer koers richting Oban het gaat langs de schitterende Schotse Westkust waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. 's Avonds is er een heerlijk slotdiner aan boord en praten de passagiers na van deze fantatische whiskyreis.

Dag 8: Oban
Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Whiskyreis Islay, en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Prijs is inclusief

  • Halfpension
  • Op basis van eigen douche en wc, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew: kapitein, stuurman en kok
  • Gebruik zodiac voor landingen

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar schip
  • Activiteiten aan land/entreegelden
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman