Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Fantastische mijlenmaker Kiel- Cascais

maandag 18 juli 2022 19:00 t/m zondag 31 juli 2022 9:00

zeilvakantie Middellandse zee

Een spectaculaire zeiltocht naar het zonnige zuiden

In 2022 vaart de Atlantis weer naar het zonnige zuiden. Ga mee, ervaar de spectaculaire oversteek van de Golf van Biskaje en voel de temperatuur onderweg bijna elke dag een graadje stijgen. 's Nachts zie je de prachtige sterrenhemel van de Atlantische Oceaan, die uitgebreider en helderder zijn en meer sterrenbeelden bevatten dan je vanaf land ooit zult kunnen zien.

Laat je bij wind en weer aan boord ook culinair verwennen door de gastvrije en professionele service-crew en geniet van de ontspanning van het zeilen en de pure natuur.

Reisbeschrijving

Bij een tocht als deze staat zeilen en varen op de eerste plaats omdat het schip op een vaste datum op een bepaalde bestemming moet zijn. Uitstapjes aan land en tussenstops zijn daardoor alleen mogelijk als het weer en het tijdschema het toelaten. De bemanning van de Atlantis nodigt je uit om als meezeiler deel van de bemanning uit te maken en zo aan boord te assisteren bij alle voorkomende navigatorische werkzaamheden zoals zeil zetten, wacht lopen en navigeren met zeekaarten.

Route

Fluorescerende algen en dolfijnen die het schip met een beetje geluk ’s nachts begeleiden. De dolfijnen zullen glinsterende door het water zwemmen. Laat de professionele bemanning je verwennen met culinaire hoogstandjes in weer en wind. Beleef samen met de crew en andere opstappers het zeilen en de pure natuur.

De reis voert langs de Engelse en Franse kust, langs Guernsey en Jersey tot het de punt van Frankrijk bereikt, Brest. Ook bekend om zijn Pointe Saint-Mathieu, een van de meest westelijke rotspunten van Europa. Hier zorgen de ruige kliffen samen met de sterke branding van de Atlantische Oceaan en de imposante vuurtoren voor een uniek plaatje. Je vaart door de Golf van Biskaje, die elke echte zeiler een keer zou moeten bevaren.
Van Brest, Frankrijk, is het nog 700 zeemijlen of 1.297 km naar de bestemming, Cascais, Portugal. Hoe de reis ook gaat, één ding is zeker, je zult deze reis niet vergeten. De diepblauwe zee met de warme zonnestralen, de heldere nachten met sterren en het gevoel een echte zeeman te zijn en deel uit te maken van een bemanning op een groot schip. 

Prijzen

  • Bed op gedeelde hut € 1.220,-
  • Toeslag privé hut 1-persoon € 610,-

Overig informatie

  • Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer
  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. 
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

  • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
  • Beddengoed en handdoeken
  • Volpension aan boord
  • Havengeld

Prijs is exclusief

  • Transferkosten
  • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
  • Reis- en annuleringsverzekering

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Atlantis

Meer over de Atlantis