Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whisky rondreis door Schotland

zaterdag 27 augustus 2022 14:00 t/m zaterdag 03 september 2022 10:00

whiskey zeilreis zeilen schotland

Prachtige whiskyzeilreis

Zeil mee met deze individuele zeilreis op het prachtige Tall Ship Thalassa over de mooie Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen.
Ontdek Schotland en haar mooie eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van je leven. Deze reis is overigens niet alleen voor de whisky liefhebbers, voor anderen is deze ook zeer de moeite waard. Op de momenten dat de distilleerderijen bezorcht worden kun je er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen.

Reisprogramma

Zaterdag om 14.00 uur meldt iedereen zich in Oban aan boord van Tallship Thalassa waar alle reizigers welkom worden geheten door de kapitein en zijn bemanning. Om ongeveer 16.00 uur zet het schip koers richting Tobermory waar het halverwege de avond aankomt. Het schip overnacht in Tobermory.
Zondagochtend wordt de Tobermory distilleerderij bezocht. Eventueel kan daarna ook de Ardnamurchan distillery bezocht worden. Aan het eind van de middag gaan de trossen weer los voor de tocht richting Jura waar de nacht doorgebracht wordt.

Maandagochtend is er een bezoek aan de Jura distilleerderij. Rond 12 uur worden de zeilen gehesen en vaart het schip richting Islay waarna het ongeveer aan het in Port Ellen aan zal komen. De avond en de nacht blijft het schip in de haven van Port Ellen.
Dinsdag is er om 10.00 uur is er een bezoek aan diverse distilleerderijen (in goed onderling overleg te bepalen): Bowmore, Lagavulling, Ardbeg, Laphroaig enz. Ook deze nacht blijft het schip in de haven van Port Ellen

Woensdag om 09.00 uur vertrekt de Thalasaa naar Bally Castle waar het in de begin van de middag aan zal komen. Bushmills en/of Giant Causeway bezoeken behoort tot de mogelijkheden. Dit keer wordt overnacht in Ballycastle.
Donderdag gaan de zeilen weer omhoog voor een mooie tocht richting Campbeltown, aankomst hier is ongeveer 14.00 uur. Eenmaal aangekomen kan Campbeltown bezocht worden en eventueel ook Springbank en Glenscotia Distilleries. Er wordt overnacht in de haven van Campbeltown.
Vrijdagochtend gaat de reis verder richting Arran. Om 13.00 uur wordt de bekende distilleerderij van Arran bezocht en om 15.00 uur vaart het schip verder naar Troon. Naar verwachting zal het schip in de avond in Troon arriveren
Zaterdag ochtend ontschepen alle reizigers. De bemanningsleden nemen afscheid van de gasten. Deze kunnen terug kijken op een prachtige tocht door het mooie Schotland.

Let op: Het bovenstaande programma is afhankelijk van wind en weder, de openingsuren/dagen van de diverse distilleerderijen en te bezoeken bezienswaardigheden. Het kan dus zijn dat van dit programma wordt afgeweken.

Prijzen

  • € 1200,- p.p. op basis van 2 personen per hut
  • Toeslag voor een privé 1-persoonshut 

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. Je dient zelf je reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Prijs is inclusief

  • Verblijf in 2-persoons hut
  • Alle maaltijden
  • Koffie, thee, melk en water
  • Beddengoed en handdoeken

Prijs is exclusief

  • Overige drankjes (tegen betaling verkrijgbaar)
  • Transfers naar Oban en Toorn
  • Verzekeringen

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

Meer over de Thalassa