Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Noorderlicht en walvissen spotten XL

zondag 04 december 2022 18:00 t/m zondag 11 december 2022 9:00

Zeiltocht met noorderlicht en walvissen in Noord-Noorwegen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Expeditieschip Antigua brengt je op plaatsen waar je normaal gesproken niet gauw zult komen. Tijdens deze reis zul je verbluffende panorama’s en unieke natuurverschijnselen zien.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan het buitengewoon mooie natuurgebied ver boven de poolcirkel: het noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het noorderlicht of poollicht ook wel wordt genoemd, is uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het noorderlicht zal geen tel vervelen. De Antigua zoekt plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat je de beste kansen hebt om het noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. De schipper navigeert naar plaatsen waar je de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Reisschema

De zeilreis begint in Tromsø. Deze moderne stad in het noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. In de winter is Tromsø letterlijk een lichtbaken in de duisternis van de nacht. In deze stad kun je volop genieten van de Noorse warmte, ontspanning en gezelligheid. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd!
Vanaf 18:00 uur kun je inschepen aan boord van de Antigua. Je maakt kennis met de reisgenoten en de  bemanning van het schip. Afhankelijk van de omstandigheden vaart de Antigua nog dezelfde avond de haven uit, op weg naar het avontuur.

De volgende dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het noorderlicht te bewonderen. In deze periode worden de dagen snel korter, waardoor je wordt verrast door het adembenemende coulisselandschap met haar bijzondere lichtval. De schemertijd weet de verborgen schoonheid van het poolgebied op magische wijze te onthullen.
Als de Antigua in het schemerdonker aanmeert in één van de kleine vissers- of rendierdorpjes, wordt je hart al snel gestolen. Aan wal proef je het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het hoge Noorden. Tijdens de wandelingen zul je versteld staan van de ongereptheid van het gebied en word je geïntrigeerd door het fenomenale noorderlicht.

Zo vaak als mogelijk zal de kapitein de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noorse Zee, de imposante fjorden en majestueuze bergen komen perfect samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt.
Op de één na laatste dag zet het schip koers naar de eindbestemming Tromsø. In de avond zal de Antigua daar aankomen; waarna je wordt overmand door een warme en gezellige lichtbaken in het donkere hoge Noorden.

De laatste dag neem je na het ontbijt afscheid van het reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 9:00 uur in Tromsø. Van daaruit bereik je met een taxi in 20 minuten de luchthaven.
Mocht je op de laatste dag nog tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om Tromsø verder te ontdekken. In deze bruisende poolstad vind je verschillende attracties zoals een aquarium, musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van de schitterende ongerepte natuur waar je naar hartenlust kunt wandelen. In de winter kun je ook een tocht met de hondenslee maken.

Wind en weer kunnen de reis aanzienlijk beïnvloeden. Indien nodig door onvoorziene omstandigheden kunnen belangrijke wijzigingen in de route worden aangebracht. 

Mogelijke havens en ankerplekken

Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen 

Prijzen

  • € 1.550,- p.p. in een standaard 2-persoons hut met douche en toilet

Extra informatie

  • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
  • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
  • Aan boord is het NIET mogelijk om te pinnen

Prijs is inclusief

  • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
  • Beddengoed en handdoeken
  • Volpension aan boord
  • Koffie, thee en water
  • Havengeld

Prijs is exclusief

  • Transferkosten
  • Drankjes
  • Reis- en annuleringsverzekering

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Antigua

Meer over de Antigua