Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Meezeilen Klipperrace – Drie steden Race

zaterdag 08 oktober 2022 8:00 t/m zaterdag 08 oktober 2022 20:00

Klipperrace wedstrijdzeilen enkhuizen

Hard zeilen tijdens Klipperrace in Enkhuizen

Zeil een dag mee met de Rode Swan tijdens de Klipperrace op het IJsselmeer en beleef een echte zeilwedstrijd samen met de ervaren bemanning. Opstappen op een klipper tijdens deze zeilwedstrijd is een ideale manier om eens een wedstrijd te zeilen op een echt traditioneel zeilschip.

De wedstrijd

De Klipperrace bestaat sinds 1975 en bestaat uit twee onderdelen, de Drie Steden Race en de Olympische baan. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen, tenzij de wind pal uit het noordoosten waait. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is in het Krabbersgat. Op zondag wordt een Olympische baan gevaren. De twee klassen starten na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft.

Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om mee te racen, maar basale kennis van zeilen is wel handig. Voordat er gezeild wordt krijgt iedereen zeilinstructies, zodat je samen met de professionele bemanning zo goed mogelijk kunt meehelpen bij zeilen met de Rode Swan.

Dag meezeilen

Het is dus mogelijk om één van de twee dagen mee te zeilen. Wil je het hele weekend mee dan kan dat uiteraard ook. Bekijk hier het zeilarrangement voor een heel weekend wedstrijdzeilen met de Rode Swan.

Prijzen

  • € 60,- per persoon

Prijs is inclusief

  • Lunch
  • Koffie en thee

Prijs is exclusief

  • Diverse dranken zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Rode Swan

Meer over de Rode Swan