Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Zeilreis door Caledonian Canal

zaterdag 15 oktober 2022 18:00 t/m zaterdag 22 oktober 2022 10:00

zeilreis Schotland

Dwars door de Highlands

Deze Loch Ness reis gaat van de west naar de oostkust dwars door de Highlands via het Caledonia kanaal, één van de mooiste waterwegen ter wereld. Dit kanaal verbindt de prachtige Lochs, waarvan Loch Ness de beroemdste is, met elkaar. Vanaf Fort William vaart het schip dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Inverness. Het  biedt spectaculaire landschappen en vergezichten. Tevens komt het schip langs beroemde distilleerderijen die je, indien gewenst, kunt bezoeken.

Reisinformatie

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 Oban
Vanaf 18.00 uur word je in Oban aan boord verwelkomt en maak je kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een heerlijke maaltijd en uiteraard live muziek van de muzikanten. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2 Mull
Na een heerlijk ontbijt gaat de tocht naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeil- en veiligheids instructies zodat iedereen kan en mag meehelpen met de zeilen hijsen.  Je zeilt vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante vissersplaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kun je de Tobermory whisky distilleerderij bezoeken op deze Loch Ness & Music & Whisky reis.

Dag 3 Corpach
Na een mooie avond met natuurlijk veel muziek gaat het richting Fort William, waar de ingang van het Caledonia kanaal begint. Geniet van wat er onderweg allemaal te zien is aan de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland. Het schip meert af in Corpach met uitzicht op Fort William en de hoogste berg van de UK: de markante Ben Nevis.

Dag 4 Fort William
De reis gaat verder door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonia kanaal en door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij. De Flying Dutchman geniet altijd zeer veel belangstelling, omdat het één van de grootste schepen is die door het kanaal en de sluizen kunnen.
Het passeren van de 8 sluizen duurt 3 uur en men kan van de gelegenheid gebruik maken om Fort William en/of de Ben Nevis Whisky distilleerderij te bezoeken. Na deze sluizen kom je in een sprookjesachtig smal kanaal met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en varen over schitterende meren. Aan het einde van de dag komt het schip aan in Fort Augustus, een beroemd plaatsje met mooie winkeltjes en gezellige pubs.

Dag 5 Loch Ness
Varen op het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Je vaart op enkele meters het beroemde Urquhart Castle voorbij. Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag zoeken wij een mooie ankerplaats op het meer van Loch Ness en genieten we van een mooie en bijzondere muzikale avond.

Dag 6 Inverness
De Loch Ness & Music & Whisky reis gaat verder en na een goede nachtrust gaat het anker op voor de route naar Inverness. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je ‘s avonds kunt genieten van de traditionele Schotse muziek.

Dag 7 Afscheid
Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Loch Ness & Music & Whisky reis. Na het ontbijt en het uitwisselen van unieke ervaringen, is het tijd om afscheid te nemen van de medepassagiers en de crew van de Flying Dutchman. 

Prijzen per persoon

  • Standaard hut € 1095,- p.p.
  • Standaard plus hut € 1225,- p.p.
  • Alleengebruik hut € 1645,- per hut
  • Eventuele toeslagen worden na de reserveringsaanvraag toegepast

Extra informatie

  • In combinatie met de reis Inverness - Amsterdam 10% korting
  • Er is internationaal reisgezelschap aan boord
  • Voertaal is Nederlands, Engels en Duits
     

 

Prijs is inclusief

  • Hut op basis van eigen douche en toilet
  • Gebruik zodiak voor landingen
  • Half pension, inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman