Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Ontdek Schotland Small Isles & Skye

zondag 30 april 2023 18:00 t/m zondag 07 mei 2023 10:00

Zeilen Schotland Hebriden

Prachtige rondreis langs de Small Isles en Skye 

Als er in Europa nog ongerepte wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust. De grillige natuur van Skye maakt het voor velen één van de mooiste eilanden van Europa. Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen. Groene bergen, glasheldere meren en kabbelende beekjes maken het tot een topbestemming voor natuurliefhebbers. De Small Isles & Skye vormen een van de mooiste bestemmingen binnen Europa voor een natuurvakantie en zijn nog veel ongerepter dan de highlands.

Reisinformatie

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 Oban
De rondreis begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. Vanaf 18.00 uur wordt iedereen aan boord verwelkomd om kennis te maken met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner en heft iedereen het glas op een mooie reis.

Dag 2 Muck
Na een goed ontbijt zeilt het schip naar Mull. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten je de schoonheden van het ongerepte Schotland zien. Natuurlijk zeil je vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na de sound off Mull passeer je het Ardnamurchan Lighthouse een 36 meter hoge granieten toren die bijna 55 meter boven de zeespiegel uittorent. De vuurtoren is gebouwd in 1849 met graniet van het tegenoverliggende eiland Mull.

Ardnamurcham is een schiereiland en Ardnamurchan Point is het meest westelijk gelegen puntje van het Britse vasteland. Aan de noordkant kijk je uit op Skye, Muck, Eigg en Rum. De vuurtoren is nog altijd in werking, alhoewel het vandaag de dag volledig automatisch functioneert. De enorme rode misthoorn doet het niet meer. Het schip meert hier af aan de ferry pier van Muck.

Dag 3  Eigg & Rum
Het Schotse eiland Eigg is misschien wel het groenste eiland ter wereld. En dat heeft niet alleen te maken met het ongerepte landschap. Sinds 1 februari 2008 heeft het eiland een eigen en onafhankelijk elektriciteitsnetwerk. De stroom wordt duurzaam opgewerkt door een combinatie van zonnecellen, windturbines en waterkracht. In 1997 kochten de bewoners het eiland van de vorige eigenaar. Daarmee is Eigg het eerste Schotse eiland dat eigendom is van de bewoners. Iemand die meer dan zes maanden op het eiland woont, wordt automatisch lid van de bewonerscommissie.Het succes van het elektriciteitsnetwerk is volgens sommige eilandbewoners te danken aan het feit dat iedere bewoner mag meebeslissen over de plaatsing van zonnepanelen en windturbines.

Na de lunch zeil je naar Rum, dit prachtige eiland is tot de nok toe gevuld met adembenemende uitzichten. Een excentriek kasteel, een gevarieerde dierenwereld en verlaten stranden vormen de aantrekkingskracht van deze onontdekte parel ten westen van Schotland. Rum is misschien wel de meest geschikte bestemming van alle Schotse eilanden voor een reliëfrijke wandeltocht – bergpassen, watervallen, valleien en stranden komen allemaal voorbij.

Dag 4 Skye
Vandaag wordt een mooie zeildag en gaat de reis naar Skye. Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de Binnen- Hebriden. Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. Je vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree, de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum. De kapitein vaart naar het piepkleine dorpje Carbost waar hij afmeert aan de oude steiger van Talisker.

Dag 5 Skye
Vandaag  kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen met bijvoorbeeld een bezoek aan de Talisker distilleerderij. Ook met de regionale bus kan men uitstekend het bijzondere eiland verkennen waar men zeker het gezellige Portree, hoofdstadje van Skye niet vergeten moet.

Dag 6 Tobermory
Deze dag gaat de reis verder naar Tobermory door een prachtig gebied met ongetwijfeld mooie foto momenten. Tobermory is een  schilderachtig vissersplaatsje met gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. Je kunt uiteraard een bezoek brengen aan de distilleerderij waar je een rondleiding kunt krijgen of bezoek het kleine Mull museum, het zee- aquarium of de vele leuke winkeltjes.

Dag 7 Zeilen langse de Schotse westkust
Deze dag is een prachtige zeiltocht terug naar Oban. Je gaat genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden van de Schotse westkust en het is zo maar mogelijk dat je dolfijnen ziet, ze zwemmen naast en onder het schip alsof ze willen spelen. Ook zeehonden en bijzondere vogels zoals Jan van Genten zijn hier te zien.

Dag 8 Oban
Na een uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid van elkaar te nemen en terug te kijken op een prachtige ontdekkingstocht naar de Small Isles en Skye. 

Prijzen

Omdat de tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, zijn ingedeeld in twee categorieën.

  • Standaard hut € 1.145,-
  • Standaard plus € 1.260,-
  • Eénpersoons hut € 1.715,-

Prijs is inclusief

  • Halfpension
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok
  • Gebruik zodiak voor landingen

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman