Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Rondreis Islay whisky festival

donderdag 25 mei 2023 18:00 t/m zaterdag 03 juni 2023 10:00

Prachtige zeilreis naar het Islay whisky festival

Stap aan boord voor een 10-daagse whiskyreis naar het Islay whisky festival: een paradijs voor de whisky liefhebber. Eén keer per jaar staat Islay helemaal in het teken van whisky en muziek. Een groot deel van Islay bestaat uit turf, dat aan de elementen is blootgesteld: wind, regen en het zeewater van de Atlantische oceaan.
De turf wordt verbrand om de gerst te mouten en geeft de single malts hier hun zoutige zeewier smaak. Hier bezoek je de meest beroemde whisky distilleerderijen. Het wordt een enerverende Whiskyreis in Schotland door een fantastisch gebied. Tijdens deze reis bezoek je bijna alle open dagen van de verschillende distilleerderijen. Tijdens deze open dagen zijn er verschillende mogelijkheden van proeverijen of speciale whisky masterclasses. Wanneer je je daarvoor interesseert kun je je daarvoor individueel inschrijven. 

Reisinformatie

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 Oban
De reis naar het Islay whisky festival begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. Vanaf 18.00 uur wordt iedereen aan boord verwelkomt en maakt kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine whiskyproeverij en hef je samen het glas op een mooie reis. Indien je deze dagop tijd in Oban bent kun je eventueel de Oban whisky distilleerderij bezoeken.

Dag 2 Schotse westkust en Islay
De Flying Dutchman gooit al vroeg los voor de tocht naar Islay. Onderweg is er een uitgebreid ontbijt. Het schip vaart een werkelijk schitterende route waarbij je je ogen uitkijkt. Zo is er de Corryvreckan whirlpool waar het schip vlak langs vaart. Ardbeg heeft een whisky vernoemd naar de duistere krachten van de draaikolk nabij het eiland Jura. Je herkent duidelijk de kenmerkende turf en rooksmaak van de Ardbeg whisky. Na een heel mooie tocht meert de kapitein af voor Lagavullin en wordt iedereen met de bijboot naar de open dag gebracht. Aan het eind van de middag wordt iedereen weer opgehaald en gaat het naar Port Ellen. 

Dag 3 Bruichladdich
Deze dag blijft de Flying Dutchman liggen in Port Ellen en kun je met een busje naar Bruichladdich waar iedereen kan genieten van alle activiteiten en  proeven van de uitstekende whisky’s. 

Dag 4 Caol Ila
De Flying Dutchman vertrekt na een heerlijk ontbijt al vroeg naar Caol Ila. De distilleerderij is beroemd om het gelijknamige merk single malt Scotch whisky. Caol Ila heeft  een eigen steiger waar het schip gaat afmeren. Het is heel bijzonder om vanaf het schip direct op het distilleerderij terrein te stappen. 

Dag 5 Laphroaig
Indien alles mee zit gaat de reis verder naar de distilleerderij Laphroaig. Tijdens het maken van Laphroaig wordt gemoute gerst boven brandende turf gedroogd en hieraan dankt Laphroaig zijn kenmerkende rijke smaak bomvol rook. Het schip ankert heel dichtbij en met de zodiak wordt iedereen aan land gebracht.  Aan het eind van de dag vertrekt het schip richting Port Ellen. 

Dag 6 Bowmore
De Flying Dutchman blijft in Port Ellen liggen en iedereen die het wil wordt naar Bowmore gebracht om de open dag te bezoeken. Bowmore ’the first Islay Single malt since 1779′ heeft zich als eerste malt distilleerderij op Islay gevestigd en is een van de oudste distilleerderijen van Schotland. Bekend om zijn karakteristieke rokerige smaak, ambachtelijk bereid volgens de eeuwenoude Bowmore traditie. Er is ook een klein muziekfestival. Aan het eind van de middag zeilt de Flying Dutchman weer verder naar Jura.  

Dag 7 Jura
Vandaag staat de open dag van de Jura distilleerderij op het programma. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers echt veel moeite moeten nemen om er te komen. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreft. Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, inclusief steenarenden, geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters. 

Dag 8 Bunnahabhain
Deze zeilreis Islay whisky festival kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan Bunnahabhain. Deze fraaie en ook afgelegen distilleerderij heeft een bijzondere uitstraling je kunt aanmeren aan de eigen pier. De distilleerderij is in 1881 gebouwd en ligt iets ten noorden van Port Askaig. De Bunnahabhain whisky is een van de mildere whiskies van Islay. In de brouwerij wordt ook een blend gemaakt van spirit van alle zeven distilleerderijen op Islay, gemengd met Northern Island whisky, onder de naam Black Bottle. Aan het eind van de dag gaat de route naar Ardbeg en gaat het anker erin voor de distilleerderij. Dit is een mooie gelegenheid om na een goede maaltijd een whiskytasting aan boord te houden.

Dag 9 Ardbeg en terug naar Oban
Het programma staat een rustige dag. Degene die een Islay festival fles wil bemachtigen kan door de bemanning al vroeg aan land worden gezet en het is mogelijke om Ardbeg te bezoeken. Ardbeg is opgericht in 1815 en maakt ongetemde whiskies als eerbetoon aan het ruige eiland vol mythes. Ardbeg Single Islay Malt wordt gezien als een van de meest complexe en tegelijkertijd harmonieuze whisky’s. Rond 2 uur begint de prachtige zeiltocht terug naar Oban. Vanaf de Flying Dutchman kun je genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden en de Schotse Westkust. De ruige schoonheid van Jura, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen.

Dag 10 Oban
Een Islay whisky festival meemaken en de Schotse westkust met zijn prachtige eilanden te ontdekken was een schitterende reis. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Prijzen

De 2-persoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

  • Standaard hut € 1570,-
  • Standaard plus € 1885,-
  • Eénpersoons privé hut € 2575,-

Extra informatie

De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.
Alle hutten beschikken over een eigen douche en wc.

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel. Of je nu naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min)
Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan. Hier vandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Als je met de trein wilt gaan: dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kun je vanaf Glasgow de trein nemen. 

Prijs is inclusief

  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Gebruik zodiak voor landingen
  • Half pension inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden
  • 1 x Whisky-tasting aan boord

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman