Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Prachtige yogareis Schotland

zondag 21 mei 2023 18:00 t/m vrijdag 26 mei 2023 10:00

Kalmeer de geest en voedt je lichaam 

De westkust van Schotland biedt een diverse en adembenemende achtergrond om je te verbinden met de natuur. Uitgestrekte luchten en de open zee kalmeren de geest terwijl de instructeurs je begeleiden door een diversiteit aan mindfulness technieken. Van Vinyasa of yin yoga tot Mindfull wandelen, vuur energie, ademwerk en een duik in de zee. Ondertussen zeil je van het ene mooie gebied naar het andere.

Wat kun je verwachten?

De ochtenden beginnen met lichte activiteiten zoals Pranayama (ademwerk) om de geest tot rust te brengen, of vinyasa yoga om de dag te beginnen met beweging. Een lekker en gezond ontbijt zal je dan voorbereiden op een zeildag naar de volgende bestemming. De wind brengt de rust van het onderweg zijn onder zeil. Onder rustige omstandigheden heb je de mogelijkheid van de serene oceaan te genieten en een oog open te houden voor de verschillende dieren die onder, op en in het water leven. Eilandhoppen tussen afgelegen en schitterende ankerplaatsen bied de mogelijkheid om van dit “zensationele” gebied te genieten en de helende werking van de natuur te ervaren.

Reisinformatie

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 Loch Sunart
Deze reis begint in het mooie vissersplaatsje Oban. Vanaf 18:00 uur ben je welkom aan boord om de bemanning en de instructeurs alsmede de andere passagiers te leren kennen. Je laat Oban in de avond achter je voor een korte reis naar een rustige ankerplaats in Loch Sunart.

Dag 2 Canna
Vandaag begint met een introductie in vinyasa yoga, rustige oefeningen, en pranayama (ademhalingsoefeningen). Onderweg naar Canna mag je mee helpen met het zeilen en kun je je overgeven aan het ritme van het leven op het water. Bij aan komst op Canna ga je te midden van de rotskust en de voorjaarsbloemen op pad naar de papegaaiduikerkolonie voor wat “Puffin-therapie” op het eiland Sandray. Teruggekomen op het schip is er nog een introductie in yin yoga om het lichaam en de geest te kalmeren voor een rustige nacht slaap.

Dag 3 Rum
Vandaag begint de dag met en ochtendwandeling naar Coroghon Castle gevolgd door hatha yoga op het strand. Daarna worden de zeilen gezet voor een tocht naar Rum terwijl je kunt genieten van het zeeleven en de vlucht van de Noorse pijlstormvogels die broeden op de kliffen van Rum. Aangekomen op Rum, een bijzonder natuurgebied, is er mischien de mogelijkheid één van de vele edelherten te observeren die er op het eiland rondlopen. In de namiddag is er een yoga/pilates sessie bij het gemeenschapscentrum op het eiland en bereidt je je voor op een avond met vuuractiviteiten en een cacao sessie.

Dag 4 Ardnamurchan
De dag begint met ademoefeningen en meditatie, gevolgd door een Mindfull-wandeling tussen de bomen op Rum. Hierna gaat het zeil omhoog voor een tocht naar het Ardnamurchan schiereiland om te ankeren bij een zandstrand. Het azuurblauwe water nodigt iedereen uit voor een duik voordat iedereen zich in de avond mag overgeven aan een “Excited dance” op het strand om je helemaal te laten gaan.

Dag 5 Kerrera
Ochtend Meditatie en vinyasa yoga aan dek voordat de kapitein door de zee-engte de “Sound of mull” de weg naar het zuiden vervolgt. Een afsluitende feestmaaltijd en de mogelijkheid te reflecteren op de week. Het schip ankert naast een mooi eiland vlak bij de haven van Oban.

Dag 6 Oban
Na het ontbijt neemt iedereen afscheid van elkaar voordat je om 10:00 het schip verlaat.

Omgeving

De westkust van Schotland is een spectaculaire plek met een geweldige variatie aan weerstypen die iedere reis hier uniek maken. Van spectaculaire zonsondergangen, mysterieuze landschappen gehuld in mist, verfrissende buien en door de wind gevormde kusten, er is geen eind aan de diversiteit en de verschillende manieren om het weer en de landschappen te omarmen. Kom dan ook met een open hart en geest want het weer begeleid je door deze onvergetelijke reis, regen of zonneschijn.

Prijs is inclusief

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Gebruik van Zodiak voor landingen
  • Halfpension

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip (vliegreis, bus en trein)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord
  • Tips crew

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman