0517 20 10 23

10-daagse zeiltocht naar Schotse hebriden

woensdag 16-08-2017 14:00 t/m zaterdag 26-08-2017 10:00

 

10-daagse zeiltocht naar Schotse Hebriden

Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat men kan verwachten tijdens de reis naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn, hun bewoners zullen je met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Tijdens het zeilen kunt je genieten van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens de zeiltocht.

Programma 

Aan boord: woensdag 16 augustus 2017 om 14:00 uur in Troon 

Van boord: zaterdag 26 augustus 2017 om 10:00 uur in Invergordon

Afhankelijk van de wind en het weer zijn er twee vaarroutes mogelijk, die hieronder globaal beschreven worden:

Route 1

Je komt aan boord in Oban, een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z’n kronkelige straatjes en z’n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory, een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende  distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. Aansluitend varen we door naar de zuidelijke Hebriden waar wij, daar aangekomen, bij Castlebay voor anker gaan. Mogelijk wordt ook Saint Kilda  bezocht, een archipel van vulkanische oorsprong bij de Buiten-Hebriden, zo'n 150 km buiten de Schotse kust en van de Britse eilanden de meest afgelegene. Er zal een dag worden besteed aan het bezoeken van Saint Kilda.

Hierna gaan we ongeveer 30 uren varen over de oceaan, richting Orkney: De Orkney-eilanden of Orcaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen  en meerdere Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is ‘the old man of Hoy’, een enorme rots die loodrecht uit zee komt.

De eerste plaats die wij aandoen in deze regio is Stromness, een dorp op Mainland,gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Er zal ook een dag besteed worden aan het bezoeken van Orkney.

Een volgende bestemming die wij in onze reisdoelen hebben opgenomen is Scrabster:de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.

De laatste bestemming voor wij afscheid nemen van onze gasten in Invergordong is Cromarty, een koninklijke Burgh in het graafschap Ross and Cromarty in de Schotse Hooglanden die ligt aan de baai Cromarty Firth.

OF:

Route 2
 

Je komt aan boord in Oban, Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory. Aansluitend  zetten we koers naar de oostkant van de Hebriden, we varen via Tobermory naar de Skye, het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Dit eiland is beroemd om zijn spectaculaire landschap met vele indrukwekkende ruïnes, zoals Dunvegan Castle, bekend om zijn prachtige tuinen. Een bezoek aan de Talisker Whisky Distillery is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het meest bekende product van Schotland. Na Skye wordt koers gezet naar Stornoway. Je vindt er veel bijzondere winkeltjes, leuke pubs en bovendien een kasteel met een prachtig landgoed. Vanaf het schip kun je de vele zeehonden bekijken die hier in de haven zwemmen. Daarna varen wij naar Orkney. Vanaf daar zal de route gelijk zijn aan route 1.

Prijs is inclusief

  • 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner)
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk)


Prijs is exclusief

  • de overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
  • excursies aan wal
  • de reis naar en van Schotland. Je dient zelf je reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Voedsel-allergieën en dieetwensen

Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem en weet de kok met wat aanpassingen een alternatieve maaltijd klaar te maken. Echter in de praktijk krijgen de koks steeds vaker te maken met speciale wensen en daar kan niet altijd rekening mee worden gehouden. Soms zal daarom van de klant ook wat medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de klant zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

thalassa 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
aopz_thalassa
thallassa_slaapschepen-4
aopz_thalassa-hut
Thallassa_slaapschepen (23) - kopie
thalassa
Thallassa_slaapschepen (21)
Thallassa_slaapschepen (22)
Thallassa_slaapschepen (22) - kopie
Thallassa_slaapschepen (28) - kopie
schotland-old-man-of-hoy
Meer over de Thalassa

Heb je een vraag over 10-daagse zeiltocht naar Schotse hebriden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.