0517 20 10 23

9-daagse rondreis Skye en buiten Hebriden

donderdag 16 juli 2020 18:00 t/m zaterdag 25 juli 2020 10:00

9-daagse rondreis langs Skye en de buiten Hebriden

Als er in Europa nog ongerepte wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust. Geniet van de ruige schoonheid van de bergen, de stilte in de heidevlaktes en de onbeschrijfelijke vergezichten. Vanaf het schip zie je de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de exotische aanblik van de eilanden in de verte.
De Flying Dutchman maakt een schitterende rondreis Skye en de buiten Hebriden, naar al die bijzondere eilanden die alleen per schip bereikbaar zijn.

Prijzen

Omdat de tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, zijn ingedeeld in twee categorieën.

 • Standaard hut € 1.285,-
 • Standaard plus € 1.425,-
 • Eénpersoons hut € 1.885,-

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban
De rondreis naar Skye en de buiten hebriden begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. Vanaf 18.00 uur wordt iedereen aan boord verwelkomd om kennis te maken met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner en heft iedereen het glas op een mooie reis.

Dag 2 : Eigg
De reis begint met het hijsen van de zeilen voor een tocht naar Eigg. Dit is een schitterend eiland met verbluffende natuur.  Het Schotse eiland is misschien wel het groenste eiland ter wereld. En dat heeft niet alleen te maken met het ongerepte landschap. Sinds 1 februari 2008 heeft het eiland een eigen en onafhankelijk elektriciteitsnetwerk. De stroom wordt duurzaam opgewerkt door een combinatie van zonnecellen, windturbines en waterkracht. In 1997 kochten de bewoners het eiland van de vorige eigenaar. Daarmee is Eigg het eerste Schotse eiland dat eigendom is van de bewoners. Iemand die meer dan zes maanden op het eiland woont, wordt automatisch lid van de bewonerscommissie.

Dag 3 & 4 : Harris en Lewis
Het schip zeilt vandaag naar Tarbert wat in het midden van Harris en Lewis ligt.
De westkust van het eiland Harris bestaat uit een reeks adembenemende stranden, die allemaal worden geflankeerd door duinen en de plaatselijke Machair (de plantsoort die uniek is voor deze eilanden). Er is hier zoveel te zien en te ondernemen dat de Flying Dutchman hier een dag blijft liggen. Je kunt met de bus het gehele eiland bezichtigen, er is ook een nieuwe whisky distilleerderij in Tarbert die een bezoek waard is.

Dag 5: Skye - Portee
Na een heerlijk ontbijt vaart het schip weer uit en bezoek je één van de grootste eilanden Skye. Het eiland Skye is een absolute must en etaleert een aantal van de meest indrukwekkende landschappen: scherpe heuvels, schilderachtige kusten, een whisky distilleerderij en heel wat bezienswaardigheden. 

Dag 6 : Plockton
De Flying Dutchman blijft een groot gedeelte van de dag in Portree, de grootste stad van Skye met zo’n 2000 inwoners. Je krijgt de gelegenheid om het stadje en het eiland te ontdekken. Aan het eind van de dag gaat de tocht verder naar Plockton, een schitterend dorpje wat ligt aan de oevers van Loch Carron.

Dag 7 : Tobermory
Deze dag gaat de reis verder naar Tobermory door een prachtig gebied met ongetwijfeld mooie foto momenten. Tobermory is een  schilderachtig vissersplaatsje met gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. Je kunt uiteraard een bezoek brengen aan de distilleerderij waar je een rondleiding kunt krijgen of bezoek het kleine Mull museum, het zee- aquarium of de vele leuke winkeltjes.

Dag 8: Oban
De volgende morgen zet het schip koers naar Oban. Je zeilt langs de schitterende Schotse Westkust en hebriden, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen en buiten hebriden.

Dag 9 : Oban
Na een uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid van elkaar te nemen en terug te kijken op een prachtige ontdekkingstocht naar Skye en de buiten Hebriden. 

Prijs is inclusief

 • Op basis van hut met eigen douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok
 • Gebruik van Zodiak voor landingen
 • Half pension, dit geeft je de vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip (vlucht Glasgow-Amsterdam) per Easy jet, prijsindicatie retour circa € 100,- p.p.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman
Schotland zeilreis

Heb je een vraag over 9-daagse rondreis Skye en buiten Hebriden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.