0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Dwars door de Highlands

vrijdag 03 april 2020 17:00 t/m zaterdag 11 april 2020 11:00

Dwars door de Highlands

Van de Oost naar de Westkust dwars door de Highlands via het Caledonia kanaal, één van de mooiste water wegen ter wereld. Dit kanaal verbindt de prachtige Lochs, waarvan Loch Ness de beroemdste is, met elkaar. Vanaf Inverness vaart de Flying Dutchman eerst langs de Oostkust en dan dwars door de Highlands en over het meer van Loch Ness naar de Westkust van Schotland. Beleef op een unieke manier het betoverende en ongerepte Schotland.  

Deze reis kan als een mooie verlenging geboekt worden van de reis Amsterdam – Edinburgh, je krijgt dan 20% korting op beide reizen!

Prijzen

Omdat de tweepersoons hutten verschillen van grote (vloeroppervlakte) zijn ze ingedeeld in twee categorieën. De prijs is op basis van gedeelde hut. De hutten zijn allemaal met douche en toilet.

 • Standaard hut  € 985,-
 • Standaard plus hut € 1.085,-
 • Eénpersoons privéhut € 1.485,-

Mogelijk reisschema

Mogelijk reisschema : Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. 

Dag 1: Eyemouth
De bemanning heet iedereen van harte welkom in Eyemouth, een gezellige vissersplaats. Tevens maak je kennis met je medepassagiers. 's Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd aan boord.

Dag  2: Stonehaven
De reis gaat al vroeg beginnen en de zeilen worden gehesen om te varen naar het schitterende Stonehaven.
Het een mooi stadje aan de kust met een mooi haventje. Daarnaast heeft het een prachtig klein museum waardoor het enkele jaren geleden nog verkozen is tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Maar ook is het stadje  bekend door het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat.

Dag 3: Buckie
Buckie is een mooie havenplaats waar vroeger vele loggers kwamen. Het is heel bijzonder om te bedenken dat de Flying Dutchman als zeilend visserschip rond 1903 Buckie al aanliep. Nu is het een beetje ingeslapen maar je proeft nog steeds iets van de grandeur van de vroeger zo belangrijke vissershaven. 

Dag 4 : Inverness
Na een heerlijk ontbijt gaat de tocht door naar Inverness, een mooie stad met alle wonderen van de Hooglanden bij de deur. Bezoek het kasteel van Inverness en de St Andrew kathedraal en kuier daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden.

Dag 5: Loch Ness ontdekken
Het is mogelijk om per Taxibus de Glen Ord Distillery te bezoeken voor een mooie rondleiding en een kleine proeverij. Wie niet meegaat kan met de Flying Dutchman mee om de eerste vijf sluizen te schutten. Wanneer allen weer aan boord zijn gaat de reis naar het prachtige mysterieuze Loch Ness. De schipper hoopt natuurlijk te zeilen op dit beroemde meer en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemend mooie omgeving. Het schip meert af vlak bij het beroemde 13e-eeuws Urquhart Castle, gelegen aan Loch Ness. Nu is het een ruïne, maar ooit was het één van de grootste kastelen in Schotland. Aan het einde van de dag meert de Flying Dutchman af in Fort Augustus.

Dag 6 : Fort William
Fort Augustus is een klein gezellig dorpje aan de zuidoever van het grote Loch Ness.  De 5 sluizen vormen het hart van het dorpje.  Hier is een klein museum over het leven van een Highlander. Vanwege de ligging van het dorp in de Highlands van Schotland kun je hier vanzelfsprekend van de natuur genieten. De reis gaat door de 5 sluizen omhoog en gaat door naar Fort Willaim. Schitterende Lochs wisselen af met het smalle door bomen omzoomde kanaal. Het schip bereikt de Neptune’s Staircase ofwel de Trap van Neptunes. Neptune’s Staircase is een stelsel van acht sluizen ontworpen door Thomas Telford. Het kunstwerk laat de boten 19,5 meter stijgen over een lengte van 457 meter. Oorspronkelijk werden de sluizen door mankracht aangedreven maar werken nu hydraulisch. Het is de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en erg bijzonder om te zien. Je hebt vanaf het sluizencomplex een prachtig uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. De Ben Nevis distilleerderij is vlakbij en natuurlijk kan er een bezoek gebracht worden.

Dag 7 : Mull – Tobermory
Eerst passeer je onder grote belangstelling de sluizen en daarna vaart het schip naar de zeesluis bij Corpach. Je bevindt je nu aan de westkust en je zeilt nu op het Zee Loch Linnhe, die prachtige vergezichten op de Highlands oplevert en je de schoonheid van het ongerepte Schotland laat zien. De tocht gaat verder naar Mull en uiteindelijk meert het schip af in het schilderachtige havenplaatsje Tobermory.

Dag 8 : Oban
De Flying Dutchman zeilt aan de schitterende westkust, vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten wordt er afgemeerd in Oban, een prachtige havenplaats met zijn beroemde distilleerderij.

Dag 9 : Afscheid
Dit is alweer de laatste dag van deze bijzondere zeilvakantie. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Extra informatie

De Flying Dutchman met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreekt Engels en Duits. De gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Prijs is inclusief

 • Hut op basis van eigen douche en toilet
 • Crew bestaande uit: kapitein, stuurman en kok
 • Gebruik zodiak voor landingen
 • Volpension exclusief 3x diner aan land op eigen kosten

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman
zeilreis Schotland

Heb je een vraag over Dwars door de Highlands?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.