Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Eilandhoppen op de Waddenzee

zondag 03 september 2023 20:00 t/m vrijdag 08 september 2023 16:00

Boreas zeilen Terschelling Carina

Eilandhoppen over de Waddenzee

Wil jij in je vakantie veel eilanden ontdekken? Dan is de eilandhoptocht de perfecte meezeilreis voor jou! Je vaart op een historisch zeilschip samen met andere meezeilers, mee over UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Hoppend van eiland naar eiland, kun je genieten van de prachtige natuur, duinen en stranden. Elk eiland heeft haar eigen unieke landschappen en bezienswaardigheden.
De meezeilreizen zijn gepland op verschillende schepen. De schepen zijn comfortabel en gezellig en prima geschikt voor meerdere mensen bij elkaar. Tijdens het zeilen mag je meehelpen met zeilen (graag), maar niets is verplicht. Zeilervaring is niet nodig; de matroos en de schipper helpen je graag bij de activiteiten aan dek.

De route

Op het Wad leef je op het ritme van het getij en het weer. Daarom wordt de route van het eilandhoppen dag voor dag besproken. De schipper legt aan de hand van de weersomstandigheden, getij en windrichting de mogelijkheden voor het volgende eiland uit. Het programma kan er zo uit zien:

Dag 1: Van Harlingen naar Texel
Texel is het meest westelijke en grootste eiland en je kunt hier de levendigheid in de dorpen er is van alles te beleven. Naast de uitgestrekte stranden en gevarieerde natuurlandschappen, kun je hier een breed scala aan activiteiten ondernemen. Een bezoek aan zeehondenopvangcentrum Ecomare is een aanrader.
Dag 2: Van Texel naar Vlieland
Vlieland is een prachtig idyllisch, compact eiland. Op Vlieland voel je echt dat je midden in de natuur zit. Een tip: maak een ritje met de Vliehors express. Je rijdt met paard en wagen over het strand naar het uiterste puntje van Vlieland. Daar staat een verlaten redding huisje met relikwieën die ooit zijn gejut. Geniet hier van de weidsheid en prachtige vergezichten van het eiland.
Dag 3: Van Vlieland naar Terschelling
Terschelling is waarschijnlijk het populairste eiland onder vakantiegangers. Je kunt hier zoveel doen, dat je er niet snel uitgekeken bent. Je blijft daarom ook twee dagen op dit eiland. Zo heb je voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Maak een mooie fietstocht van West-Terschelling naar het uiterste puntje in Oosterend en wandel verder door natuurgebied de Boschplaat (tijdens broedseizoen gesloten). Of struin op je gemak door de bruisende dorpsstraten van de dorpjes West, Midsland of Formerum.
Dag 4: Terschelling
Deze dag kan je verder gaan met het ontdekken van al het natuurschoon van Terschelling en haar levendige karakter.
Dag 5: Terug zeilen naar Harlingen
In de ochtend kan er nog een lekkere wandeling gemaakt worden op het eiland. Daarna zeilt het schip weer terug naar Harlingen. Hier zet je in de middag weer voet op vaste wal na een heerlijke midweek vol herinneringen.

Eten en drinken

Het eten is op basis van volpension. Er gaat een kok mee op deze reis die de gasten de hele dag door voorziet van ontbijt, lunch, diner, snacks en borrelhapjes. De kok bereid alles, maar een handje hulp met snijden of de afwas vindt de kok zeker fijn!

Prijzen

 • Bed op gedeelde hut € 595,-
 • Toeslag 1-persoons privé hut € 175,-
 • Je verblijft met maximaal 1 persoon uit een ander huishouden in een 2- of 4-persoonshut

 

Prijs is inclusief

 • Volpension
 • Koffie, thee en melk
 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • Brandstofkosten, havengelden en toeristenbelasting

Prijs is exclusief

 • Frisdranken
 • Alcoholische dranken
 • Activiteiten aan land
 • Verzekeringen

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de zeilschip Harlingen

Meer over de zeilschip Harlingen