0517 20 10 23

Folk & Whisky zeilreis

vrijdag 08 mei 2020 18:00 t/m donderdag 14 mei 2020 10:00

Muziekreis door Schotland

Een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde whisky distilleerderijen. Op deze Muziek- en Whiskyreis Schotland gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan je kunt genieten met een glas levenswater (whisky)  in de hand.  Elke dag live muziek met de muzikanten, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan.

Gedurende de hele reis is het zeilen natuurlijk niet ondergeschikt geworden. Liefhebbers van de prachtige Schotse natuur en/ of het zeilen op dit imposante zeilschip zijn zonder meer welkom aan boord. Kom aan boord en laat je verleiden door talloze nieuwe, onvergetelijke ervaringen. 

Prijzen per persoon

 • Standaard hut € 885,-
 • Standaard plus hut € 985,-
 • Eénpersoons privéhut (beperkt beschikbaar) € 1.235,-

Mogelijk reisschema

Dag 1 - Oban
Na het inschepen in Oban maak je tijdens het diner kennis met de overige gasten en de crew. In Oban bevindt zich de beroemde Oban whisky distilleerderij, deze is zeker een bezoek waard!

Dag 2- Tobermory
Zeilen langs het imposante Duart Castle naar het eiland Mull, dat tegenover Oban ligt. Tobermory is een schilderachtig en kleurig vissersdorpje met een beroemde distilleerderij. In de gezelligste pub van Schotland, Mishnish, maken ze tot diep in de nacht muziek.

Dag 3 - Staffa en Colonsay
Een bezoek aan het onbewoonde eiland Staffa. Met de zodiak bezoek je Fingal's grot, een op een kathedraal lijkende grot. Na een bezoek aan Staffa gaat de koers naar Colonsay, een eiland van 13 km lang en bijna 5 km breed. Het landschap is afwisselend met een aantal prachtige zandstranden.

Dag 4 - Islay 
Het schip vaart naar Islay, hier kun je een rondleiding maken in de distilleerderij Bunnahabhain. Na een bezoek varen we verder naar Port Ellen waar we overnachten. De volgende dag is er de mogelijkheid om Lagavullin te bezoeken.

Dag 5 - Jura
Na Lagavullin gaat het naar het eiland Jura, een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen. Het schip verblijft hier in dit verscholen klein stukje paradijs in Schotland. Natuurlijk kun je de beroemde distilleerderij bezoeken.

Dag 6 - Oban
De Flying Dutchman zeilt langs de schitterende Schotse Westkust richting Oban waar de ruimte en vergezichten op het eiland Jura en Mull de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”.

Dag 7 - Uitschepen
Na het ontbijt neem je afscheid van de crew en je medepassagiers.

Bovenstaand reisschema is afhankelijk van de weers- en windomstandigheden en kan naar gelang deze omstandigheden aangepast worden.

 

Prijs is inclusief

 • Op basis van tweepersoonshut met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken.
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
 • Gebruik van Zodiak voor landingen.
 • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman

Heb je een vraag over Folk & Whisky zeilreis?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.