0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze reis niet meer boeken, omdat de check-in datum van deze reis verstreken is. Bel (0517) 20 10 23 voor alternatieve zeilmogelijkheden.

Fotoreis naar Spitsbergen

dinsdag 10-09-2019 14:00 t/m woensdag 18-09-2019 12:00

Prachtige zeilreis rond Spitsbergen

Deze fotoreis met de Antigua op Spitsbergen staat garant voor een spectaculaire tocht. De reis voert langs fjorden, gletsjers en soms tot aan de rand van het pakijs. Dwars door de habitat van walrus, zeehond, walvis en ijsbeer. De reizen met de Antigua zijn kleinschalig, uniek en hebben een duidelijk expeditie karakter. Het zeilschip kan op plaatsen komen, die voor grote schepen ontoegankelijk zijn. Een bijzondere tocht door één van de laatste ongerepte plekken op aarde.

Begeleiding van fotograaf

De reis staat onder begeleiding van de fotograaf Alexander Lembke. Aan boord zijn er verschillende momenten ingelast voor uitleg en fotobesprekingen. Natuurlijk krijg je tijdens excursies praktische begeleiding van de fotograaf. Het specifieke licht van Spitsbergen in deze tijd van het jaar krijgt zeker ook volop aandacht.

Over Spitsbergen

Spitsbergen ligt ten Noorden van Noorwegen, op een kleine 1000 kilometer van de Noordpool. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz schonk deze plek zijn naam. Spitsbergen staat onder Noors toezicht, maar valt niet onder het Schengenverdrag. Daardoor heeft u voor een bezoek aan Spitsbergen een geldig paspoort nodig. De Noorse Kroon is het wettige betaalmiddel. Longyearbyen is het administratief centrum en de aanvlieghaven van Spitsbergen. Op Spitsbergen zijn er buiten Longyearbyen GEEN wegen.

Reisinformatie

Longyearbyen is de aanvlieghaven. Vanuit het vliegtuig heb je al een prachtig uitzicht op het zuiden van Spitsbergen. ’s Middags heet de bemanning van de Antigua iedereen welkom en maakt je wegwijs aan boord van hun schip. Dan is het tijd om de trossen los te gooien en glijdt het schip door het water van het Isfjord. Samen met de reisleider zoekt de kapitein de mooiste plaatsen uit, op de route langs de west- en noordkust van Spitsbergen. Daarbij rekening houdend met weer, wind en ijsgang. Een mogelijke route zou kunnen zijn: Longyearben (NO) - West- en Noordkust van Spitsbergen - Longyearben.

Op expeditie

Tijdens wandelingen aan land maken we excursies naar overblijfselen uit verschillende perioden van de geschiedenis van Spitsbergen. Bijvoorbeeld de traanovens en graven bij oude walvisvaartstations, pelsjagershutten, weerstations en kolenmijnen. Maar ook de sporen van bekende ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen en Umberto Nobile komen we daarbij tegen. Voor de echte wandelliefhebbers is er af en toe ook een langere wandeling over de toendra of een kleine bergtocht naar een mooi uitzichtpunt. Uiteraard nemen we daarbij uitgebreid tijd om kennis te maken met het arctische dierenrijk.

De nadruk ligt bij de reis niet op het zeilen, maar bij gunstige wind worden de zeilen van de imposante driemaster gehesen. Uiteraard mag je meehelpen. Zeilervaring is daarbij niet nodig en meehelpen aan boord is vrijwillig. We varen diep de verschillende fjorden in naar fascinerende gletsjeruiteinden en midden door het afwisselende en wonderlijke arctische berglandschap.

Seizoen

Een reis in september naar Spitsbergen betekent een ongekend mooie zonsopgang en zonsondergang. Voor het eerst sinds het eind van de poolzomer duikt de zon weer onder de horizon en zet land, hemel en zee in een prachtige, warme gloed. In september kan de eerste sneeuw het landschap met een witte deken bedekken.

Prijzen

  • € 2700,- per persoon in een 2 persoons kabine met stapelbedden
  • € 2950,- per persoon in een 2 persoons kabine met twee lage bedden
  • Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer

Extra reisinformatie

  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten.
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

  • Beddengoed en handdoeken
  • Volpension
  • Begeleiding fotograaf

Prijs is exclusief

  • Heen en terugreis naar afvaarthaven
  • Annuleringsverzekering

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Antigua

_DSC2422
Antigua interieur
Antigua detail
antigua bar
ANTOUWENFJORD
Antigua schip
Meer over de Antigua
fotoreis spitsbergen zeilen zeilreis

Heb je een vraag over Fotoreis naar Spitsbergen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.