0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze reis niet meer boeken, omdat de check-in datum van deze reis verstreken is. Bel (0517) 20 10 23 voor alternatieve zeilmogelijkheden.

Highlands en Lochness zeilreis

woensdag 10-10-2018 14:00 t/m zaterdag 13-10-2018 10:00

Schotland ontdekken van de West naar de Oostkust

Een prachtige zeilreis vanaf de Westkust dwars door de Highlands via het Caledonia kanaal die de prachtige Loch’s waarvan Loch Ness de beroemste is verbindt. Het is één van de mooiste waterwegen ter wereld. Vanaf Fort William vaart de Flying Dutchman dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Inverness. Het biedt spectaculaire landschappen en vergezichten.

Tip: Deze reis kan als een mooie verlenging geboekt worden van de voorgaande Whiskyreis of de reis Inverness-Amsterdam, je krijgt dan 20 % korting op deze reis.

Prijzen

Omdat de tweepersoons hutten verschillen van grote (vloeroppervlakte) zijn ze ingedeeld in twee categorieën. De prijs is op basis van gedeelde hut. De hutten zijn allemaal met douche en toilet.

 • Standaard hut  € 285,-
 • Standaard plus hut € 385,-
 • Eenpersoons toeslag € 100,-

Inclusief

 • Halfpension* Incl. koffie, thee, melk en sap tijdens de maaltijden
 • Beddengoed en handdoeken
 • Op basis van gedeelde hut met douche en toilet
 • Crew bestaande uit: kapitein-stuurman-kok
 • Alle wandelingen, begeleiding en gebruik zodiak voor landingen

* Halfpension op deze reis is soms drie; soms twee maaltijden en soms alleen ontbijt. Dit geeft je de vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken.

Exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Drankjes
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel tijdens deze reis.

Dag 1: Oban

De crew heet iedereen van harte welkom in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. Na instructie zeilt het schip rond 15.00 uur  richting Fort William, waar de ingang van het Caledonia kanaal begint. Hier is het genieten van wat er onderweg allemaal te zien is aan de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland. Het schip meert af in Corpack met uitzicht op Fort William en de hoogste berg van de UK de markante Ben Nevis.

Dag 2 : Fort William

De reis gaat door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonia kanaal en gaan door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij. De Flying Dutchman geniet altijd zeer veel belangstelling, het is één van de grootste schepen die door het kanaal en de sluizen kunnen.

Het passeren van de 8 sluizen duurt 3 uur en men kan van de gelegenheid gebruik maken om Fort William en/of de Ben Nevis Whisky distilleerderij te bezoeken. Na deze sluizen kom je in een sprookjesachtig smal kanaal met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en vaar je over schitterende meren. Aan het einde van de dag wordt er afgemeerd in Fort Augustus, een beroemd plaatsje met mooie winkeltjes en gezellige pubs.

Dag 3: Loch Ness

Vandaag naar het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Je vaart op 10 meter van het beroemde Urquhart Castle voorbij. Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Inverness en ben je dwars door Schotland aan de Oostkust gekomen. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je ‘s avonds kunnen genieten van de traditionele Schotse muziek.

Dag 4 : Inverness

Na een leuke muzikale avond en een goede nachtrust eindigt de reis met een heerlijk ontbijt. De reis in Schotland van de West naar de Oostkust zit er op en na het uitwisselen van unieke ervaringen is het tijd om afscheid te nemen.

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman
zeilreis Schotland

Heb je een vraag over Highlands en Lochness zeilreis?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.