0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Loch Ness, muziek en whisky

zaterdag 16 oktober 2021 18:00 t/m vrijdag 22 oktober 2021 10:00

Schotland ontdekken van de West naar de Oostkust

Deze Loch Ness, Music en Whiskyreis begint vanaf de westkust en gaat dwars door de Highlands via het Caledonia kanaal die de prachtige Loch’s waarvan Loch Ness de beroemste is verbindt. Het is één van de mooiste waterwegen ter wereld. Vanaf Fort William vaart de Flying Dutchman dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Inverness. Het biedt spectaculaire landschappen en vergezichten.

Programma

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel tijdens deze reis.

Dag 1: Oban
De crew heet iedereen van harte welkom aan boord van de Flying Dutchman. Hierna volgt een heerlijke maaltijd en uiteraard live muziek van de muzikanten. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull
Na een heerlijk ontbijt vaart het schip naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeil- en veiligheids instructies zodat iedereen kan en mag meehelpen met de zeilen hijsen.  Je zeilt vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante vissersplaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes  zoals een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kun je de beroemde Tobermory whisky distilleerderij bezoeken op deze Loch Ness & Music & Whisky reis.

Dag 3: Corpach
Vandaag gaat de reis richting Fort William, waar de ingang van het Caledonia kanaal begint. Geniet van wat er onderweg allemaal te zien is aan de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland. Er wordt afgemeerd in Corpach met uitzicht op Fort William en de hoogste berg van de UK: de markante Ben Nevis.

Dag 4 : Fort William
De reis gaat door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonia kanaal en gaan door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij. De Flying Dutchman geniet altijd zeer veel belangstelling, het is één van de grootste schepen die door het kanaal en de sluizen kunnen.

Het passeren van de 8 sluizen duurt 3 uur en men kan van de gelegenheid gebruik maken om Fort William en/of de Ben Nevis Whisky distilleerderij te bezoeken. Na deze sluizen kom je in een sprookjesachtig smal kanaal met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en vaar je over schitterende meren. Aan het einde van de dag wordt er afgemeerd in Fort Augustus, een beroemd plaatsje met mooie winkeltjes en gezellige pubs.

Dag 5: Loch Ness
Vandaag naar het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Je vaart op 10 meter van het beroemde Urquhart Castle voorbij. Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Inverness en ben je dwars door Schotland aan de Oostkust gekomen. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je ‘s avonds kunnen genieten van de traditionele Schotse muziek.

Dag 6 : Inverness
Na een leuke muzikale avond en een goede nachtrust eindigt de reis met een heerlijk ontbijt. De reis in Schotland van de West naar de Oostkust zit er op en na het uitwisselen van unieke ervaringen is het tijd om afscheid te nemen.

Prijzen

Omdat de tweepersoons hutten verschillen van grote (vloeroppervlakte) zijn ze ingedeeld in twee categorieën. De prijs is op basis van gedeelde hut. De hutten zijn allemaal met douche en toilet.

 • Standaard hut  € 885,-
 • Standaard plus hut € 985,-
 • Eenpersoons hut € 1285,-

De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Beperkte corona-garantie

Let wel: voor boekingen die zijn vastgelegd ná 20 mei 2021 geldt: mocht het schip Flying Dutchman in Schotland klaar liggen om gasten te ontvangen, maar mogen de gasten wegens coronamaatregelen niet naar Schotland afreizen, dan kan er geen beroep gedaan worden op de corona-garantie. Dit heeft de schipper zelf zo bepaald.

Prijs is inclusief

 • Halfpension
 • Hut met eigen douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: kapitein-stuurman-kok
 • Gebruik zodiak voor landingen

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman
zeilreis Schotland

Heb je een vraag over Loch Ness, muziek en whisky?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.