0517 20 10 23

Mijlenmaker Vannes – Oban

zondag 16 mei 2021 20:00 t/m donderdag 27 mei 2021 9:00

Mijlenmaker van Vannes naar Oban

In goed gezelschap zeilen op een prachtig schip: vaar mee voor het beleven van een avontuurlijke ervaring en geniet van de mooiste gebieden over de hele wereld. 

Monster aan bij een mijlenmaker! Vanaf Vannes (Frankrijk) tot aan Oban (Schotland) moet het zeilschip Oosterschelde ongeveer 660 zeemijlen afleggen. Een groot deel daarvan gaat over open water naar de Ierse zee. Een beetje geluk moet er wel zijn met de windrichting. Noordwestenwind is niet erg gunstig, maar bij de meeste andere veel voorkomende windrichtingen in dit gebied zou het schip de eerste dagen meteen een flinke afstand kunnen afleggen. Eenmaal in de Ierse zee of bij de Schotse kust zijn tal van prachtige baaien en ankerplekken waar de gehele bemanning de laatste dagen van de reis in rustig tempo van kan genieten.

Reisinformatie

In de middag komt iedereen aan boord in Vannes. Het schip ligt voor anker, maar de bemanning wacht op de wal en brengt de gasten met de bijboot naar het schip. De hutten worden ingedeeld en de kapitein houdt zijn praatje over het reilen en zeilen en de veiligheid aan boord. De opvarenden krijgen de gelegenheid zich aan elkaar voor te stellen. De volgende ochtend gaat het anker omhoog en kan de reis beginnen.

De eerste 4-5 dagen is het schip op zee en vaart het continu door. Iedereen wordt ingedeeld in een zeewacht en krijgt – naar vermogen- een taak bij het sturen, navigeren het stellen van de zeilen of als uitkijk. Er is voldoende te zien onderweg. Je kunt gezelschap van dolfijnen verwachten of misschien wel de rugvin van een reusachtige maanvis spotten. Zeevogels zijn er ook ontzettend veel. Juist op rand van het continentale plat, de overgang van het Engelse Kanaal naar de Atlantische Oceaan, is de zee rijk aan vis en honderden Jan-van-genten foerageren hier. Natuurlijk trekt de rijke zee ook vissersschepen aan en we steken hier de drukke vaarroutes naar en van de grote havens van Europa over. Je zult je geen moment vervelen.

Eenmaal goed in de Ierse zee wordt het rustiger. De Oosterschelde vaart ongeveer drie dagen door dit prachtige gebied met zijn vele eilanden en rotsen. Als er tijd genoeg is gaat het schip in een mooie baai voor anker. Op verzoek word je aan land gebracht voor een wandeling. Een barbecue aan dek behoort aan het eind van de middag tot de mogelijkheden.
De tiende dag kom je in de middag aan in Oban. Dit drukbezochte stadje ligt aan een beschutte baai en is een bezoek zeker waard. De haven wordt gebruikt door vissers en veerboten naar tal van eilanden. Na de lange reis is het een aanrader om de avond door te met een bezoek aan een van de vele pubs. Of maak een wandeling om weer eens op vaste grond de benen te kunnen strekken. Op de laatste dag neem je na het onbijt afscheid van het schip en van elkaar.

Algemeen

Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Er wordt zo veel mogelijk gezeild. 

Prijzen

 • Met 2 personen in een 2-persoonshut p.p. € 1.485,- (1 huishouding)
 • Met 4 personen in een 4-persoonshut p.p. € 1.265,- (1 huishouding)
 • Toeslag 1 persoon in een 2-persoons hut: +30%.
 • Met Corona-garantie: mocht de zeiltocht wegens overheidsmaatregelen niet door gaan, dan ontvang je de  arrangementskosten terug. Tot een maand voor afvaart kun je kosteloos annuleren.  

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die goed ter been is en voldoende fit en gezond. Er kan best wat wind of zeegang te verwachten zijn op bepaalde trajecten, maar bij zwaar weer of indien nodig kan het schip binnen 24 uur in een haven zijn.

Prijs is inclusief

 • Volpension
 • Dekbed/beddengoed
 • Handdoeken

Prijs is exclusief

 • Verzekeringen
 • Alcoholische/fris dranken (apart afrekenen aan boord)
 • Excursies aan wal
 • Transfers naar en van afvaart- en aankomsthaven

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Oosterschelde

Oosterschelde zeilend2
oosterschelde salon 6
oosterschelde salon4
oosterschelde salon7
Oosterschelde salon 5
Oosterschelde hut1
Meer over de Oosterschelde

Heb je een vraag over Mijlenmaker Vannes – Oban?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.