0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Ontdek Spitbergen

donderdag 23 mei 2019 14:00 t/m vrijdag 31 mei 2019 12:00

Ontdek het prachtige Spitsbergen

Stap aan boord van de Antigua en vaar met de ervaren bemanning naar Spitsbergen. De route voert langs de west- en noordkust van Spitsbergen en de kapitein zoekt samen met de reisleider de mooiste landingsplaatsen uit. 

Reisinformatie

Middags verwacht de bemanning van de Antigua iedereen aan boord. Nadat iedereen zijn intrek ingenomen heeft in de hutten, heten de kapitein en zijn bemanning iedereen van harte welkom en wordt alles uitgelegd over het leven aan boord. Daarna worden de trossen losgegooid en glijdt het schip door het water van het Isfjord. 

Bij gunstige wind worden de zeilen van de imposante driemaster gehesen, waarbij, onder leiding van de bemanning, je actief mee kunt helpen. We zeilen langs de schitterende kust met gletsjers en grillige bergtoppen, waaraan het eiland zijn naam dankt. Het schip heeft natuurlijk ook een motor, zodat het schip ook bij ongunstige wind of windstilte het volgende doel kunnen bereiken. Bij langere afstanden vaart de Antigua ook 's nachts door, en anders gaat het voor anker liggen in de beschutting van een fjord.

Aan land zijn er excursies naar overblijfselen uit verschillende perioden van de geschiedenis van Spitsbergen, bijvoorbeeld traanovens en graven bij oude walvisvaartstations, pelsjagershutten, weerstations en kolenmijnen. Maar ook bekende ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen en Umberto Nobile hebben tijdens hun expedities sporen achtergelaten.

Voor de echte wandelliefhebbers is er bij gunstige sneeuwcondities ook een langere wandeling over de toendra of een kleine bergtocht naar een mooi uitzichtpunt. Omdat er in mei nog veel sneeuw kan liggen zullen de wandelingen op de sneeuwcondities worden aangepast en zullen de wandelingen waarschijnlijk niet zo heel lang zijn. 

In de toendra is er een grote kans rendieren en ook poolvossen van dichtbij te zien. De arctische Vogel wereld begint met het broedseizoen dus er zijn er altijd nog verschillende vogelsoorten te observeren.

Op sommige plaatsen kun je walrussen tegenkomen. Robbensoorten zoals baardrobben of ringelrobben kun je ook overal verwachten. Uiteraard is er ruime tijd voor dierobservaties, zowel aan land als op zee.

De schipper kan natuurlijk nooit een garantie geven, maar met een beetje geluk krijg je ook walvissen te zien. In deze wateren komen vooral dwergvinvis en beluga's voor maar ook de gewone vinvis. IJsberen kunnen overal opduiken, maar zijn hoewel ze groot zijn ze toch moeilijk te ontdekken.

Het schip vaart diep de verschillende fjorden in naar fascinerende gletsjeruiteinden, midden door het afwisselende en wonderlijke arctische berglandschap. De middernacht zon schijnt sterk en ook tijdens de nacht blijft de zon in deze tijd schijnen. De  Arctische dierenwereld zijn ijverig aan het werk vanwege het broedseizoen.

Na 9 dagen in de natuur komt de Antigua weer terug in Longyearbyen.

Route

Longyearben (NO) - West- en Noordkust van Spitsbergen - Longyearben

Prijzen

  • € 2700,- per persoon in een 2 persoons kabine met stapelbedden
  • € 2950,- per persoon in een 2 persoons kabine met twee eenpersoonsbedden
  • Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer

Extra reisinformatie

  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten.
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

  • Dekbedden en handdoeken
  • Volpension

Prijs is exclusief

  • Heen en terugreis naar afvaarthaven
  • Annuleringsverzekering

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Antigua

_DSC2422
Antigua interieur
Antigua detail
antigua bar
ANTOUWENFJORD
Antigua schip
Meer over de Antigua
zeilreis Spitsbergen Antigua

Heb je een vraag over Ontdek Spitbergen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.