0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze reis niet meer boeken, omdat de check-in datum van deze reis verstreken is. Bel (0517) 20 10 23 voor alternatieve zeilmogelijkheden.

Ontdekkingsreis langs westkust Schotland

woensdag 17-07-2019 18:00 t/m vrijdag 26-07-2019 10:00


Schotland ontdekken met een ontspannende zeilcruise

De Flying Dutchman neemt je mee in en om het land van rust en ruimte. Je vaart door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands. Je kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, de vogels, oude kastelen en abdijen.

Tijdens de ontdekkingstocht aan de Schotse Westkust kun je genieten van een doorlopende vliegshow van vele zeevogels, zoals Jan van Genten, papegaaiduikers of zeekoeten. Bovendien bestaat er een grote kans om dolfijnen en walvishaaien in het vizier te krijgen.
Gedurende de Schotland Westkust tocht doet de Flying Dutchman verschillende bewoonde en onbewoonde gebieden aan. ’s Avonds gaat het schip soms voor anker in een verlaten Loch, ver weg van de bewoonde wereld, of  legt het aan in één van de vele kleine haventjes. Het wordt een zeer bijzonder zeilavontuur.

Prijzen

De tweepersoons hutten zijn ingedeeld in twee categorieën:

 • Standaard hut  € 1485,- per persoon
 • Standaard plus € 1585,- per persoon
 • Enkelgebruik privéhut € 1985,-

Het schip vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. De gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Engels en Duits. 

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis. 

Dag 1 - Oban
Na het inschepen maak je tijdens het diner kennis met de overige gasten en de crew. 

Dag 2 - Tobermory
Na het ontbijt kun je op eigen gelegenheid Oban verkennen of een bezoek brengen aan de Oban Whisky Distillery. Na de lunch worden de zeilen gehezen an gaat de koers naar Mull. De tocht gaat langs het imposante Duart Casle en het schip legt aan in Tobermory, een schilderachtig vissersdorpje met gekleurde huisjes aan het water. 

Dag 3 - Barra
Deze dag gaat de reis naar Barra, daar gaat het schip aanleggen bij Castlebay. Je kunt hier Kisimul Castle bezoeken, een kasteel in de baai van het dorp.

Dag 4 & 5 - Harris & Lewis
Lewis en Harris staan door een smalle landtong met elkaar in verbinding. De Flying Dutchman legt aan in Stornoway. Op beide eilanden vindt je veel prehistorische monumenten en natuurparken. 

Dag 6 - Portree / Skye
Skye is één van de grootste eilanden met een indrukwekkend landschap van heuvels. Het schip legt aan in Portree, de hoofdstad van het eiland.

Dag 7 - Portree
Het schip blijft het grootste deel van de dag in Portree, een stad met ca. 2000 inwoners. Aan het eind van de dag gaat de tocht verder naar Plockton.  

Dag 8 - Eigg
Deze dag zeilt de Flying Dutchman naar Eigg, één van de prachtige small islands. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi. 

Dag 9 - Oban
Er wacht deze dag een schitterende terugreis naar Oban. De stilte op het water, de grillige kust, en de indrukwekkende vergezichten zullen een diepe indruk achterlaten!

Dag 10 - Oban
Na het ontbijt is er een eind gekomen aan deze reis langs de Buiten-Hebriden.

Prijs is inclusief

 • Tweepersoonshut met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
 • Gebruik van Zodiak voor landingen
 • Halfpension (dit geeft je de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)
 • Koffie, thee, melk en sap bij de maaltijden

Prijs is exclusief

 • Eventuele extra entreegelden en drankjes aan land
 • Drankjes aan boord
 • De transfers naar de afvaart- en aankomsthaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman

Heb je een vraag over Ontdekkingsreis langs westkust Schotland?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.