0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bel (0517) 20 10 23 of bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Oud en nieuw met walvissen en noorderlicht

zaterdag 28 december 2019 15:00 t/m woensdag 01 januari 2020 10:00

Onvergetelijke winterbelevenis in het Noorden van Noorwegen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Expeditieschip Antigua brengt je op plaatsen waar je normaalgesproken niet gauw zult komen. Tijdens deze reis zul je verbluffende panorama’s en unieke natuurverschijnselen zien.

Noorderlicht en walvissen

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan dit weergaloze gebied: het noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het noorderlicht of poollicht ook wel wordt genoemd, is werkelijk uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. De Antigua vaart naar plaatsen waar je de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. Kleine wijzigingen in het programma zijn dan ook mogelijk, om de juiste plekken voor het aanschouwen van dit natuurschoon op te zoeken. Dit maakt – in combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee –  deze reis tot een onvergetelijke belevenis!

Reisprogramma

Je reis begint in Tromsø. Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. In de winter is Tromsø letterlijk een lichtbaken in donkere tijd. In deze stad kun je dan ook volop genieten van de Noorse warmte, ontspanning en gezelligheid in de korte dagen of poolnacht. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd!
Vanaf 15:00 uur kun je inschepen aan boord van de Antigua in Tromsø. Je maakt kennis met je reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met je verblijf voor de komende dagen. Afhankelijk van de omstandigheden vaart het schip dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.
De dagen tot oudjaarsdag staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het Noorderlicht te bewonderen. Dit gebeurt in een ambiance van rust en verstilling. De dagen worden heel snel korter en het adembenemende coulisselandschap verrast u door de bijzondere lichtval. De schemertijd weet de geheime schoonheid van het poolgebied op magische wijze te onthullen.
De kleine vissers- of rendierdorpjes weten ieders hart te stelen, als je aanmeert in het schemerdonker. Aan wal proef je het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het Hoge Noorden. Tijdens wandelingen zul je versteld staan van de ongereptheid van het gebied en geïntrigeerd raken door het fenomenale Noorderlicht.
Zo mogelijk zal de kapitein de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noordelijke IJszee, de imposante fjorden en majestueuze bergen vallen samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt.
Donderdag zet het schip koers naar eindbestemming Tromsø. In de avond zal het schip daar aankomen; een warme en gezellige lichtbaken in het donkere Hoge Noorden.

Mogelijke havens en ankerplekken:

Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen

Oudjaarsdag

In de loop van dinsdag zet het schip koers naar Tromsø. ’s Avonds gaat het in de buurt van Tromsø voor anker en kan iedereen genieten een feestelijk Captain’s dinner om op sfeervolle wijze Oudejaarsnacht in te gaan. De kapitein zal in zijn oudejaarsspeech terugblikken op het afgelopen jaar. Vlak voor middernacht zal de Antigua haar anker lichten om in de baai voor Tromsø te kunnen genieten van het schitterende vuurwerk. Na de jaarwisseling wordt in de haven van Tromsø het nieuwe jaar verder gevierd. Een Oud & Nieuw om nooit te vergeten!

De volgende dag, na het ontbijt, neemt iedereen afscheid van elkaar en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 10:00 uur in Tromsø. De luchthaven bereik je met een taxi in 20 minuten.

Mocht je de tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om Tromsø verder te ontdekken. In deze bruisende poolstad zijn verschillende attracties zoals een aquarium, musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar men kan wandelen. In de winter kun je vanuit Tromsø ook een leuke tocht met de hondenslee maken.

Prijzen

  • € 980,- per persoon in een standaard tweepersoons hut met douche en toilet
  • € 1.080,- per persoon in een comfort tweepersoons hut met douche en toilet

Extra reisinformatie

Neem warme winterkleding mee. Voor aan boord is comfortabele vrijetijdskleding geschikt. Een opvouwbare of inklapbare reistas in handig i.v.m. de ruimte in de hut. Vergeet uiteraard paspoort of identiteitskaart niet. Contant geld is nodig om aan boord de drankjes aan het einde van de reis te voldoen; betaling met pinpas en/of creditcard is niet mogelijk aan boord.

Prijs is inclusief

  • Havengelden en toeristenbelasting
  • Accommodatie in 2-persoons hutten met douche en toilet
  • Handdoeken en beddengoed.
  • Volpension (ontbijtbuffet, lunchbuffet, koffiepauze en diner)
  • Hele dag koffie en thee beschikbaar

Prijs is exclusief

  • Transferkosten
  • Fris- en alcoholische dranken

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Antigua

_DSC2422
Antigua interieur
Antigua detail
antigua bar
ANTOUWENFJORD
Antigua schip
Meer over de Antigua
oud en nieuw noorwegen noorderlicht zeilvakantie

Heb je een vraag over Oud en nieuw met walvissen en noorderlicht?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.