0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Overtocht Amsterdam – Edinburgh

vrijdag 27 maart 2020 18:00 t/m donderdag 02 april 2020 10:00

Zeilen van Amsterdam naar Edinburgh

De zeilreis over de Noordzee van Amsterdam naar Edinburgh, een reis van 400 Nm. langs de Engelse en Schotse Oostkust.
Een zeilreis naar schitterende plaatsjes als Whitby, Blyth en Eyemouth, schilderachtige en bijna vergeten vissersplaatjes en naar het prachtige kwelder gebied bij Holy Island.

Reisinformatie

Tijdens deze reis wordt er onder andere ‘s nachts doorgezeild en maak je volledig deel uit van de bemanning. Je draait dus mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af en je kunt daardoor naar vermogen sturen, navigeren, zeilen, enz. Daarbij wordt je natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die immers altijd paraat staat om je de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Het wordt een avontuurlijke en spannende zeilreis. 

Mogelijk reisschema

Dit programma is een leidraad en kan daardoor worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1 : Amsterdam
Op vrijdag 27 maart kunt je inschepen tussen 18.00 en 19.00 uur. Je mag al vanaf 10.00 uur ‘s morgens je bagage afgeven en daarna Amsterdam kan verkennen. Vanaf 18.00 uur kun je in je hut terecht en verder rond 19.00 uur is er vervolgens een gezamenlijke maaltijd. Hierna wordt iedereen, onder het genot van een goede Malt Whisky geinformeerd over de komende reis. ‘s Avonds is er verder een optreden van Slainge. 

Dag 2 en 3: Oversteek Noordzee
Al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur vertrekt het schip over het Noordzee kanaal naar IJmuiden. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Nadat de sluizen gepasseerd zijn worden de zeilen gehesen en begint het aller eerste stuk van de zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.
In de loop van de volgende dag arriveer je in Whitby, een havenplaats met een heel eerbiedwaardige geschiedenis die helemaal teruggaat tot aan de Middeleeuwen.  Er liggen nog steeds veel vissersschepen in de haven maar ook de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning geworden en wordt altijd vriendelijk ontvangen. De haven vormt het hart van de stad en hier vandaan kun je hele mooie wandelingen maken.

Dag 4: Whitby
Vandaag een rustdag in Whitby. Tijd om dit mooie stadje te bekijken of een mooie wandeling te maken naar de hooggelegen Whitby Abbey waar je een prachtig uitzicht hebt op Whitby. Aan het einde van de dag gaat de reis verder.

Dag 4 & 5 Farne eilanden & Holy Island
De zeilreis over de  Noordzee gaat verder naar de Farne eilanden, een uniek natuurgebied  met heel veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) van grijze zeehonden in Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de prachtige oude vuurtorens die men daar aantreft.
In de avond gaat de reis richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dat is ook de naam van het klooster op het eiland. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen.
In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt en alleen bereikbaar is bij eb.
In het prachtige beschutte slenkengebied wordt geankerd en de nacht doorgebracht.

Dag  6: Eyemouth
Vervolgens gaat de zeilreis langs de prachtige Oostkust van Schotland en gaan naar het schitterende Eyemouth.
De plaats heeft haar naam te danken aan de ligging bij de monding van de rivier de Eye. De kust bestaat ter plekke uit hoge kliffen boven diep helder water met kleine zanderige baaien en schilderachtige havens. Ondanks de beschutting door de Hurkur rotsen, kunnen stormen enorme golven veroorzaken, die wolken schuim over de kade jagen.
Veel kenmerken van een traditioneel vissersdorp zijn bewaard gebleven in de nauwe straten en steegjes, die in vroeger tijden zeer geschikt waren voor de traditionele smokkelarij.

Dag 7: Edinburgh
Helaas is er al een eind gekomen aan de schitterende zeilreis en na een zeer uitgebreid ontbijt staat de transferbus klaar om iedereen naar Edinburgh te brengen.

Extra informatie

 • Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer.
 • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten.
 • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

 • Accommodatie in een gedeelde hut met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension met koffie, thee, melk en sap tijdens de maaltijden, met uitzondering van 3 avondmaaltijden aan land op eigen kosten.
 • Havengeld en brandstofkosten

Prijs is exclusief

 • Overige drankjes (deze worden geturfd en na afloop van de tocht contant aan boord betaald)
 • De transfer naar de afvaarthaven en van de aankomsthaven
 • Een reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman

Heb je een vraag over Overtocht Amsterdam – Edinburgh?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.