0517 20 10 23

Ronde om Rügen

zondag 13 augustus 2023 21:00 t/m zondag 20 augustus 2023 12:00

Ronde om Rügen

Stap aan boord van het charmante en zeewaardige zeilschip Najade voor een prachtige zeilreis rond Rügen. Dit is het grootste eiland van Duitsland. Het kenmerkt zich door witte Baltische stranden en een nostalgische sfeer. Het heeft een grillige kust, met vele bochten en schiereilanden en landtongen. 

Reisinformatie

Deze tocht begint in Stralsund. Een prachtig gerenoveerde Hanzestad met mooie vakwerkhuizen, oude kloosters en kathedralen. Iedereen komt hier aan boord en maakt kennis met de bemanning en medepassagiers. Afhankelijk van de windrichting wordt er een zeilplan gemaakt en vaar je het eiland Rügen rechts of linksom rond. Een bezoek aan het bijzondere eiland Hiddensee staat op het programma en je rondt de Kaap Arkona, het noordelijkste puntje van Duitsland. Ondertussen heb je onder het zeilen een mooi uitzicht op de hagelwitte krijtrotsen en grillige natuur.
Tijdens deze zwerftocht is er een grote kans op het spotten van zeearenden, ijsvogels en misschien kraanvogels. De bemanning van de Najade kent dit gebied erg goed en laat je de mooiste plekjes zien van Rügen.

Prijzen

 • Bed op gedeelde hut € 885,- p.p.
 • Boordkas € 280,- p.p.

Waarom boordkas

Hiervan wordt het havengeld, toeristenbelasting en de boodschappen betaald. Omdat de schipper van te voren de exacte kosten niet goed kan schatten wordt dit apart afgerekend. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er weinig havengeld betaald hoeft te worden i.v.m. overnachten in de natuur. Indien er minder wordt uitgegeven dan krijg je geld terug. Dit is vooral gebruikelijk op schepen die op de Oostzee varen.

Prijs is inclusief

 • Bemanning
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Thee, koffie, bier en wijn
 • Havengelden en toeristenbelasting

Prijs is exclusief

 • Boordkas € 280,- (contant aan boord voldoen)
 • Beddengoed en handdoeken
 • De bedden zijn standaard op gemaakt met onderlaken en kussen met kussensloop

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Najade

Meer over de Najade
Rondreis zeilen Rugen Oostzee

Heb je een vraag over Ronde om Rügen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.