0517 20 10 23

Rondreis Kaapverdië

woensdag 06 januari 2021 17:00 t/m zondag 17 januari 2021 9:00

Prachtige rondreis Kaapverdië

Iedere dag oceaanzeilen wordt afgewisseld met een volle dag op het Kaapverdische eiland van bestemming. Op de eilanden organiseren we een excursie met lokale gidsen. Je wordt tijdens de zeilreis uitgenodigd mee te helpen bij alle werkzaamheden aan de zeilen, het sturen en navigeren. Het leven aan boord wordt aangenaam gemaakt door de professionele kok en de enthousiaste bemanning. Het wordt een onvergetelijke zeilvakantie.

Kaapverdische eilanden

Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 600 kilometer voor de kust van Senegal. De archipel heeft ongeveer 450.000 inwoners en bestaat uit 9 bewoonde en enkele onbewoonde eilanden. We gaan eilandhoppen van eiland naar eiland. Op en rond de Kaapverdische eilanden valt van alles te ontdekken. Het water zit vol vliegende vissen, tonijn, walvissen en zeeschildpadden. Het zeer afwisselende landschap kenmerkt zich door steile terrasvelden met bananen- en koffieplantages, zwarte vulkaanhellingen, zandwoestijnen en een woest schuimende, diepblauwe oceaan.

Kaapverdië, een paradijs voor zeilers

Het tropisch klimaat en de altijd heersende passaatwind maken Kaapverdië tot een paradijs voor zeilers en zeilvakanties. Ieder dag oceaanzeilen wordt afgewisseld met een hele dag op het eiland van bestemming, waar de bemanning de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden laat zien.

Reisinformatie

Sal, Santiago en São Vicente
De Kaapverdië reis begint op het eiland Sal. Aan het einde van de middag stapt iedereen aan boord en heet de bemanning je welkom. Na een goede nachtrust vertrekt het schip voor de eerste zeildag naar het eiland Santiago. In de vroege ochtend van dag 3 laat de bemanning het anker vallen in Tarrafal. Na een volle dag en nacht op Santiago gaat de tocht richting São Vicente. Met helder weer zie je de nog actieve vulkaan Fogo. We brengen de nacht door op zee. Wanneer de zon opkomt zullen we ook land in zicht krijgen. Eerst São Vicente en snel daarna ook Santo Antão. Het schip ankert in de baai van Mindelo, de op een na grootste stad en de grootste haven van Kaapverdië. Er zijn restaurants, een overdekte markt en winkels om souvenirs te kopen. Je kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Santo Antão en São Nicolao
Santo Antão wordt beschouwd als het mooiste eiland van de archipel. Het is ook het groenste en meest vruchtbare van alle Kaapverdische eilanden. Een bezoek aan dit eiland mag dus niet ontbreken. We maken een adembenemende wandeling van de rand van de vulkaankrater naar beneden.
Op de zeilreis naar São Nicolao kun je wellicht grienden en grote groepen dolfijnen te spotten. Op São Nicolau breng je een bezoek aan door de zee spectaculair uitgeslepen rotsformaties of rijdt naar Nationaal Park ‘Monto Gordo’ voor een wandeling op de berg. Op verschillende plaatsen op het eiland wordt Groque gestookt. Als een van de ‘fabriekjes’ open is, maak je een stop om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Boa Vista
Boa Vista is een van de eilanden waar het toerisme zich sterk ontwikkelt. Langs de kust zijn enkele enorme resorts uit de grond gestampt. De stranden zijn dan ook prachtig en het binnenland staat bekend om de zeer kenmerkende wandelende zandduinen.

Prijzen

  • 2-persoonshut p.p. € 1885.00
  • 1-persoonshut prive 30% toeslag

Prijs is inclusief

  • Vol pension
  • Dekbed en beddengoed
  • Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken (apart afrekenen aan boord)
  • Excursies aan wal
  • Transfers naar en van afvaart- en aankomsthaven

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Oosterschelde

Oosterschelde zeilend2
oosterschelde salon 6
oosterschelde salon4
oosterschelde salon7
Oosterschelde salon 5
Oosterschelde hut1
Meer over de Oosterschelde

Heb je een vraag over Rondreis Kaapverdië?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.