0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Schotse westkust en Hebriden ontdekken

zondag 02 augustus 2020 18:00 t/m zondag 09 augustus 2020 10:00

Schotland ontdekken met een ontspannende zeilcruise

De Flying Dutchman neemt je mee in en om het land van rust en ruimte. Je vaart door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands. Je kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, de vogels, oude kastelen en abdijen.

Tijdens de ontdekkingstocht aan de Schotse Westkust kun je genieten van een doorlopende vliegshow van vele zeevogels, zoals Jan van Genten, papegaaiduikers of zeekoeten. Bovendien bestaat er een grote kans om dolfijnen en walvishaaien in het vizier te krijgen.
Gedurende de Schotland Westkust tocht doet de Flying Dutchman verschillende bewoonde en onbewoonde gebieden aan. ’s Avonds gaat het schip soms voor anker in een verlaten Loch, ver weg van de bewoonde wereld, of  legt het aan in één van de vele kleine haventjes. Het wordt een zeer bijzonder zeilavontuur.

Prijzen

Vanwege de verschillende groote zijn de tweepersoons hutten ingedeeld in twee categorieën.

 • Standaard hut  € 995,- per persoon
 • Standaard plus € 1095,- per persoon
 • Enkelgebruik privéhut € 1475,-

De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Engels en Duits. Het schip vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. De gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. 


Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis. 

Dag  1: Oban
Aankomst in Oban en kennismaking met de andere deelnemers en crew. Vervolgens krijg je ruim de tijd om je te installeren en het schip te bekijken. Hierna is er een ontvangstdiner en uitleg over de reis. Het stadje Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Dit gebergte strekt zich uit van het binnenland tot aan de kust. Hoog boven de stad Oban staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull
De oversteek naar Mull is vrij kort, het eiland ligt recht tegenover Oban. Mull, Keltisch voor klip of heuvel, is het derde eiland van West-Schotland en is ongeveer met 48 km op haar langste, en met 32 km op haar breedste punt. Het eiland was ooit een Viking bolwerk en werd in 1100 door hen geplunderd. Je zeilt vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Na een mooie zeiltocht meert het schip af in het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory.

Dag 3: Staffa en Iona
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.
Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zie je mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4: Jura
Vandaag zeilt het schip naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers die de moeite moeten nemen om er te komen, een gratis rondtoer krijgen. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. Je kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 5 : Port Ellen (Islay)
De reis gaat verder door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.

Dag 6: Crinan
Op deze Schotlandreis bezoekt het schip natuurlijk Crinan, een zeer klein schitterend plekje (stukje paradijs), waar het schip afmeert in of naast de sluis die toegang geeft naar het Crinan kanaal. Een unieke ervaring.

Dag 7: Schotse westkust en Oban
De volgende morgen zet de bemanning en de gasten, na een uitgebreid ontbijt, zeil naar Oban. De tocht gaat langs de schitterende Schotse Westkust, waar je de ruimte en vergezichten op het eiland Mull kunt bewonderen. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten Hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 8: Oban
Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Schotland westkust en Hebriden reis en na een  uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Prijs is inclusief

 • Op basis van tweepersoonshut met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: Kapitein-stuurman-kok
 • Gebruik van Zodiak voor landingen.
 • Halfpension (dit geeft iedereen de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman
schotland zeilreizen

Heb je een vraag over Schotse westkust en Hebriden ontdekken?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.