0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Spitsbergen Fotografiereis met Antigua

zaterdag 19 september 2020 14:00 t/m zondag 27 september 2020 12:00

Spitsbergen special: fotografiereis met Antigua

Longyearbyen – West- en Noordkust van Spitsbergen – Longyearbyen

Programma

's Middags verwacht de bemanning van de Antigua de gasten aan boord. Nadat je je intrek genomen hebt in de hut, heten de kapitein en zijn bemanning je welkom en vertellen je alles wat je moet weten over het leven aan boord. Daarna worden de trossen losgegooid en glijdt het schip door het water van het Isfjord. De route voert ons langs de west- en noordkust van Spitsbergen en de kapitein zoekt samen met de reisleider de mooiste landingsplaatsen uit - daarbij rekening houdend met weer, wind en ijsgang.

We varen langs de schitterende kust met gletsjers en grillige bergtoppen, waaraan het eiland zijn naam dankt. Bij langere afstanden varen we ook 's nachts door, anders gaan we voor anker in de beschutting van een fjord. Aan land maken we excursies naar overblijfselen uit verschillende perioden van de geschiedenis van Spitsbergen, bijvoorbeeld traanovens en graven bij oude walvisvaartstations, pelsjagershutten, weerstations en kolenmijnen. Maar ook sporen van bekende ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen en Umberto Nobile kunnen we tegenkomen op excursies.

Aan boord is ook een expeditieleider, die alles kan vertellen over dit prachtige gebied, de geschiedenis en flora en fauna. Deze gids neemt je mee aan wal bij de dagelijkse excursies. De expeditiereis heeft als thema 'fotografie' en wordt begeleid door een fotograaf. Ook hij organiseert verschillende lezingen en fotosessies aan boord en begeleidt de praktische sessies tijdens de excursies. In deze tijd van het jaar creëert het licht een heel speciale sfeer, ideaal om de mooiste foto's te maken. Ook kan in september de eerste sneeuw het landschap bedekken onder een prachtig witte deken en met een beetje geluk kan het noorderlicht worden gespot.

Er zullen een of twee excursies per dag naar de wal zijn, met de nadruk op fotografie, maar ook met de ruimte en tijd om deze unieke natuur te ervaren. Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen laten zien van het arctisch wildlife: walvissen, poolvossen, walrussen, vogels en natuurlijk de ijsbeer. Onze crew zal zijn uiterste best doen om de beste plaatsen daarvoor te bezoeken; een garantie op het zien van het wildlife kunnen we natuurlijk niet geven. Tussen de excursies door vaart de Antigua naar een nieuwe bestemming. In de tijd op zee kun je in de warme salon met je medereizigers kletsen onder het genot van een kopje thee, een boek lezen of zelfs je foto's bewerken. Als de Antigua weer in Longyearbyen arriveert, is het zeker de moeite om nog enige tijd te spenderen in Longyearbyen.

Wij werken niet met een dagelijkse routebeschrijving van het programma, omdat we het graag in willen kunnen spelen op het weer en de locatie van eventuele walvissen en andere wilde dieren. De bemanning en de expeditieleider coördineren de route zodanig dat de best mogelijke route wordt gevaren. Als je van tevoren meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma.

Prijzen

 • standaardhut met stapelbed € 2.850,- p.p. op basis van gedeelde hut
 • comforthut met 2 lage bedden: toeslag € 600,-  per hut
 • toeslag privehut € 1425,- (standaardhut)

Overige informatie

 • Denk aan je paspoort of identiteitskaart 
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord aan het eind van de reis afrekenen
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met plastic betaalkaarten af te rekenen

Prijs is inclusief

 • Verblijf in een 2-persoons hut met eigen douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Prijs is exclusief

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Activiteiten aan wal

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Antigua

_DSC2422
Antigua interieur
Antigua detail
antigua bar
ANTOUWENFJORD
Antigua schip
Meer over de Antigua

Heb je een vraag over Spitsbergen Fotografiereis met Antigua?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.