0517 20 10 23

Vuurtorenloop Vlieland

vrijdag 20-04-2018 21:00 t/m zondag 22-04-2018 19:00

Dit arrangement is volgeboekt op de Passaat, maar er is nog plaats op de Poseidon. Klik hier om naar dat arrangement te gaan.

Vuurtorenlooparrangement Vlieland
20 t/m 22 april 2018, met startkaart

Voor liefhebbers van avondwandelingen of hardloopwedstrijden in de prachtige natuur van Vlieland is dit een geweldig arrangement. Op zaterdagavond 21 april 2018 heeft namelijk de Vuurtorenloop plaats. Een verrassende avondwandeling langs bakens van vuur en licht, gemaakt door kunstenaars. Onderweg kun je van alles beleven, zien en proeven. Je kunt 9 of 14 kilometer wandelen. 

De hardloopwedstrijd op zondagmiddag 22 april kent ook twee afstanden: 5 zeemijl (9,5 km) en 10 zeemijl (18,5 km). De route bestaat uit een inspirerend, gevarieerd maar boveal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand. Onderdeel is de beklimming van het Vuurtorenduin.

All along the Lighthouse op Vlieland

De vuurtorenloop is een wandeling van 9 of 14 kilometer, waarbij je geleid wordt over de vuurtorenduin, bossen en over het strand. Onderweg kom je allerlei verrassende elementen tegen. Het leuke aan deze wandeling is de ontspannende sfeer en men neemt de tijd om alle objecten rustig te bekijken. Zo kun je volop genieten van de natuur. Wist je dat Vlieland een van de donkerste plekken van Nederland is? Dat geeft dus een prachtig effect met al die bakens van licht.

Maak van de Vuurtorenloop een weekendje weg en stap op vrijdag 20 april om 21:00 uur aan boord van het zeilschip in Harlingen. Op vrijdagavond overnacht je aan boord van het schip in de Willemshaven. Op zaterdagochtend vertrek je na het ontbijt richting Vlieland, waar het schip in de loop van de middag afmeert. Aan boord geniet je nog van het diner en de wandeling start om 20.30 uur (14 km) en om 21.30 uur (9 km) in het dorp. Je finisht ook in het dorp. Op de website van de Vuurtorenloop vind je concrete informatie over de wandeling.

Slaapplaats

Je overnacht in een comfortabele 2- of 4-persoonshut. Beddengoed en handdoekenset zijn inbegrepen.

Catering

De catering wordt volledig verzorgd bij het Vuurtorenarrangement. Op vrijdagavond staat er koffie met koek en een drankje voor je klaar. Zaterdagochtend wordt er voor vertrek stevig ontbeten. Onderweg bereidt de kok een lunch aan boord van het schip en ’s avonds is er een diner. Op zondag word je voorzien van een heerlijk ontbijt, lunch en koffie en thee.

Aankomst en vertrek

Op de avond van vrijdag 20 april 2018 ben je vanaf 21:00 uur welkom aan boord van de klipper, ligplaats Willemshaven Harlingen.

Aan het eind van de zondagmiddag 22 april meert het schip weer af in Harlingen.

Het arrangement

  • Ontspannende zeilreis over de Waddenzee naar Vlieland en weer terug.
  • Je hoeft geen overnachting te regelen, je overnacht in een comfortabele hut.
  • Het zeilarrangement is all inclusive, dus alle maaltijden worden voor je verzorgd.
  • Gezelligheid aan boord.
  • De startkaart voor de Vuurtorenloop wordt voor je geregeld, geef tijdig aan hoeveel kilometer je wilt wandelen/hardlopen. 
  • Een ontspannend weekendje weg!

Prijs

De kosten van het Vuurtorenlooparrangement bedragen € 198,- per persoon.
Het schip stelt startbewijzen beschikbaar:
Wandeling op zaterdag: € 19,50 / € 22,50 per stuk: voor 9 of 14 kilometer (tot 12 jaar:  € 10,-)

Hardloopwedstrijd: € 16,50 / € 19,50 per stuk: voor 5 of 10 mijl.

De jeugdloop (6 t/m 15 jaar) is op zondagochtend en meedoen kost  € 7,50.
Indien je vriend of vriendin de Vuurtorenloop niet mee wil wandelen, maar toch graag de zeilreis wil boeken, dan kan dat. Er zijn voldoende bedden aan boord. Als meezeiler kun je ook boeken.
 

Groepen

Groepen van minimaal 20 personen krijgen exclusief een eigen schip toegewezen.
Prijs bedraagt dan tevens € 198,- per persoon (minimaal 20 personen).

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Poseidon

Poseidon slaaphut 3
Poseidon slaaphut
Poseidon zitkuip
Poseidon douche
Poseidon dagverblijf
Poseidon bar
Meer over de Poseidon
zeiltocht vuurtorenloop hotel

Heb je een vraag over Vuurtorenloop Vlieland?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.