0517 20 10 23

Wandel en zeilvakantie Noorwegen

zaterdag 19-09-2020 18:00 t/m donderdag 01-10-2020 10:00

Nautisch avontuur in het hoge noorden

Een bijzondere vakantie, twee weken zeilen en wandelen in een natuur zoals je die nog maar op een paar plaatsen ter wereld vind. Ongeschonden door de afwezigheid van veel mensen. Leven in en met deze natuur op een van de mooiste gebieden ter wereld, de Noorse kust.

Noorwegen, het land van ruige kusten, eilanden, fjorden, vissershavens en verlaten plaatsen. Een land wat je bijzonder goed per schip kunt beleven. Een van de weinige schepen die daar varen is de Meander die de mooiste plekken tussen Ergersund en Tromso weet te vinden, van de zuidkaap tot ver in het Arctisch gebied.

Een combinatie van actief zeilen, idyllisch afmeren in rustige fjorden, mooie wandelingen en het ontdekken van afgelegen plaatsen. Lekker eten in een goed gezelschap omgeven van een mooie natuur. Leven zoals het leven bedoeld is. Als we eenmaal een dag op weg zijn dan zal je merken dat je de rest van de wereld vergeten bent en alleen nog bezig bent met het leven aan boord.

Wandelreizen

Vanuit Tromso zijn heerlijke gebieden te bereiken om te gaan lopen. De hoogde verschillen bedragen vaak rond 400 meter en van boven heb je schitterende uitzicht over het heuvellandschap en de Fjorden. Op alle zeilreizen in Noorwegen maken we tijd om te lopen maar tijdens deze reis zal zullen we regelmatig ook langere wandelingen of bergwandelingen gaan doen. Deze kunnen variëren van 1-2 uur tot dagwandelingen van 5-6 uur. En natuurlijk doe je war je zin in hebt. Je kan individueel wandelingen maken die net zo zwaar of licht zijn zoals je zelf wilt. Ook is het mogelijk om met een aantal mensen een (berg)wandeling te maken. Iedere dag overleggen we aan de hand van de plaats waar we zijn, de mogelijkheden en de weersomstandigheden. Wij zorgen voor de nodige kaarten niet alleen op het water maar ook op het land en gaan zo veel mogelijk inspelen op alle wensen.

Algemene informatie

 • Gezien de reizen op een zeilschip plaatsvinden is het reisprogramma is altijd mede afhankelijk en onder voorbehoud van weersomstandigheden.
 • Op de dag van aankomst ben je vanaf 18:00 uur welkom aan boord. Op de dag van vertrek gaat iedereen om 10:00 uur weer afscheid van elkaar nemen.
 • De crew vindt het leuk als je actief meehelpt met het zeilen, sturen en navigeren. Hier heb je geen ervaring voor nodig en als je hierover meer wilt weten dan leren we je dat graag.
 • De genoemde reizen worden aangeboden exclusief transfer. De op- en afstap plaatsen zijn zo gekozen dat ze makkelijk te bereiken zijn. Het openbaar vervoer in Noorwegen is goed. Je reist over het algemeen zelfstandig van en naar de aankomst en vertrekhavens.. Uiteraard kunnen we altijd adviseren over de mogelijkheden.

Zeilen met de meander

Betrouwbaar, gecertificeerd en goed zeewaardig schip
Ervaren, volledig gecertificeerde bemanning
Actief zeilen
Verkennen van prachtige natuurgebieden
In contact komen met andere mensen
Uitgebreid ontbijt lekkere lunches en 3 gangen diner ‘s avonds
Verblijf aan boord van een comfortabel en veilig zeilschip

Prijs is inclusief

 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Koffie en thee
 • Dekbed en handdoeken
 • Wandelkaarten

Prijs is exclusief

 • Transfer naar opstaphaven
 • Fris en alcoholische dranken

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Meander

meander.boegspriet
meander.zeilend.2
Achterdek.meander
Meander.dagverblijf
meander.dekhuis
meander.keuken.2
Meer over de Meander
zeilvakantie denemarken

Heb je een vraag over Wandel en zeilvakantie Noorwegen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.