0517 20 10 23

Week zeilen vanuit Enkhuizen

zaterdag 19-08-2017 6:00 t/m vrijdag 25-08-2017 8:00


Stap op en doorkruis tijdens deze geweldige zeilvakantie de Nederlandse wateren

Ontdek de mooiste plekjes op het Wad en de bijzondere havens die Nederland rijk is. Geniet van een mooie zeilvakantie met afwisselend actie en rust. Een zeiltocht met ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren, levert een dag kruisen en dus flink werken aan boord het echte zeemansgevoel op, maar kan een middag wandelen of winkelen in één van de gezellige havenstadjes ook voor veel voldoening zorgen.

Reisinformatie

Je bent vanaf 12.00 uur van harte welkom aan boord waar je vervolgens kennis maakt met de bemanning en de andere gasten. Je spullen kun je kwijt in je comfortabele hut je opgemaakte bed voor je klaar ligt.

Na een korte zeilinstructie, vaar je de haven uit. Er zijn verschillende routes die gevaren kunnen worden. Oefen verschillende knopen en leer de verschillende zeilen kennen. De schipper staat aan het roer, maar op onze zeilschepen is er voor iedereen wel iets te doen. Als de zeilen eenmaal gehesen zijn en het schip op koers ligt, kun je lekker je eigen ding gaan doen. Heb je nog een goed boek liggen waar je maar niet aan toe komt? Houd je van spelletjes? Neem het gerust allemaal mee! Of doezel in slaap op het dek. Maar let op: er is onderweg van alles te zien: vogelzwermen, mooie kustlijnen, andere schepen of juist alleen maar water. En als je op het Wad vaart zijn er vaak zeehonden te zien en soms mogelijkheden om droog te vallen, een unieke belevenis!

Onderweg wordt de lunch geserveerd. Aan het einde van de middag wordt in een haven afgemeerd en heb je de mogelijkheid er zelf op uit te gaan. Bezoek het sfeervolle havenstadje, pak een terrasje, maak een wandeling of fietstocht. 's Avonds staat er een warme maaltijd voor je klaar en eet je samen aan boord. Na het eten heb je de gelegenheid je tijd zelf in te delen en eventueel van boord te gaan om je avond aan de wal door te brengen.

De laatste dag zeil je terug naar de thuishaven zodat je rond 16.00 uur terug in de haven bent. Indien weer en wind het toelaten, is het mogelijk om onderweg nog een laatste havenstad te bezoeken. Uiteraard kun je weer meehelpen met zeilen heerlijk relaxen. 
 

Zeilen over het IJsselmeer & Waddenzee, geen dag is hetzelfde

De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen met het reisgezelschap. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Hoeveel uren per dag gezeild wordt, hangt ook af van de wensen van de groep.
 

Inclusief

 • Accommodatie aan boord van een traditioneel zeilschip
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Toeslagen havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Volpension ontbijt, lunch, diner
 • Koffie, thee en water zijn gratis beschikbaar
 • Beddengoed bedden zijn opgemaakt incl. dekbedden

Exclusief

 • Activiteiten en excursies aan land
 • Verzekeringen reisverzekering, annuleringsverzekering, vaardekking
 • Drinken met uitzondering van bovenstaande worden in rekening gebracht
 • Handdoeken gelieve deze zelf mee te nemen

De maaltijden worden verzorgd op basis van volpension

Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.

De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes.

’s Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. 

Koffie, thee en water zijn gedurende de zeilreis gratis verkrijgbaar. Overige dranken zijn aan boord te koop, het is niet toegestaan deze zelf mee te brengen. Aan boord zijn altijd wijn, bier en diverse frisdranken voorradig.

Prijzen

 • Bed op gedeelde hut € 579 p/p (m/v gescheiden)
 • 1-persoonshut privé € 925 per hut
 • 2-persoonshut privé € 1215 per hut
 • 4-persoonshut privé € 2195 per hut (indien aanwezig op 't schip)


Voorovernachting

Het is mogelijk om de avond ervoor al aan boord te komen. Je bent dan vanaf 21.00 uur welkom en de overnachting kost €49,- p/p en is inclusief ontbijt. Indien je extra lang wilt genieten en de voorovernachting bij wilt boeken dan dit graag even vermelden bij de boeking.

Voedsel-allergieën en dieetwensen

Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem en weet de kok met wat aanpassingen een alternatieve maaltijd klaar te maken. Echter in de praktijk krijgen de koks steeds vaker te maken met speciale wensen en daar kan niet altijd rekening mee worden gehouden. Soms zal daarom van de klant ook wat medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de klant zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Waterwolf

Waterwolf Beurtveer 2008
waterwolf aan de wind
Waterwolf (2)
keuken waterwolf
Hut Waterwolf
waterwolf interieur2
Meer over de Waterwolf
waterwolf zeilarrangement

Heb je een vraag over Week zeilen vanuit Enkhuizen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.