0517 20 10 23

Whisky en zeilexpeditie met de Thalassa

zaterdag 29 augustus 2020 14:00 t/m woensdag 09 september 2020 10:00

Zeilen in Schotland en whisky proeven aan de bron
 

Zeil mee met Tall Ship Thalassa over de prachtige Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen. Ontdek Schotland en haar eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van je leven. 

Speciaal voor deze whiskyzeilreis zal er een goed gevulde whiskybar aan boord zijn. Aan boord is een whisky expert aanwezig die zowel aan boord als tijdens de diverse uitstapjes naar whiskydistilleerderijen iedereen kan voorzien van de nodige uitleg en expertise.

Reisinformatie

Dag 1
Iedereen wordt vanaf 14.00 uur welkom geheten aan boord van Tallship Thalassa. Na een korte kennismaking zet het schip koers richting Cromarty waar het schip voor anker.

Dag 2
Het schip vaart naar Wick. Wick dankt zijn naam aan het Noorse woord vik, dat baai betekent. Dit is een een vaartocht van 60 Nautical Miles (NM)

Dag 3
In de ochtend kun je de bekende distilleerderij Old Pulteney bezoeken, daarna  vaart het schip door naar Scapa Bay,  Orkney. Dit is een vaartocht van ongeveer 35 NM. In Scapa Bay aangekomen kun je ’s avonds Kirkwall bezoeken, de grootste plaats van Orkney.

Dag 4
Vandaag kun je de distilleerderijen Scapa en Highland Park bezoeken. In de middag vaart de Thalassa haar gasten naar de volgende bestemming: Stromness (afgeleid van het noorse Straumrnes, landpunt bij Hoy Sound). Hier kun je een bustocht maken om Orkney en haar belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen.

Dag 5
De reis gaat verder naar Scrabster.  Scrabster Harbour is de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en is van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats heeft 290 inwoners en geniet enige bekendheid als veerhaven naar de Orkneyeilanden. Deze vaartocht beslaat ongeveer 24 NM. ’s Middags wordt de distilleerderij van Wolfburn bezocht, ’s avonds  kan per taxi het plaatsje Thurso bezocht worden. Thurso werd ooit door Vikingen gesticht, die er een belangrijke haven van maakten.

Dag 6
Een relatief lange (125 NM) tocht naar Tarbert op Harris staat op de agenda. Tarbert is de grootste plaats op het eiland Harris, een deel van de Buiten-Hebriden. Het dorp heeft een veerhaven, waarvandaan de veerboot naar Uig op Skye vertrekt. Visserij is naast veeteelt (schapen) de belangrijkste bron van inkomsten. 

Dag 7
Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de Harris distilleerderij. In de nabije omgeving is ook het wereldbekende Harris Tweed gevestigd, ook dit bedrijf kan bezocht worden. Daarnaast kan je ook de Abhainn Dearg distillery op Lewis bezoeken.

Dag 8
Varen naar Skye, het op een na grootste Schotse eiland. De oppervlakte van Skye is vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Zeeland

Dag 9
Een dag aan land waarbij Skye per bus verkend kan worden. Er zijn bezoeken van de verschillende distilleerderijen gepland. 

Dag 10
De zeilen worden gezet en het schip vaart naar Tobermory, Isle of Mull, het derde grootste eiland van Schotland. Tobermory is de grootste plaats op het eiland. Hier vind je vrolijk gekleurde huizen direct aan de waterkant en veel bedrijfjes met een ambachtelijk karakter (chocolaterie, zilversmid, kunstgalerie, pottenbakker). Indien mogelijk wordt Ardnamurchan distilleerderij bezocht. De distilleerderij is slechts een paar jaar oud en combineert een mix van nieuwe technologie met een sterke nadruk op sympathie en respect voor de lokale omgeving. Er is weinig verspilling en het personeel van deze distilleerderij is erg trots op de samenwerking met de lokale gemeenschap.

Dag 11
Na een dagje in Tobermory gaat het schip richting Oban. Oban is een compacte plaats, eenvoudig te voet te verkennen. Ook in Oban zijn veel kleine galerijen en onafhankelijke winkels om in rond te neuzen. 

Dag 12
De bemanning van Thalassa neemt afscheid van haar gasten.

Het bovenstaande programma is afhankelijk van wind en weder, de openingsuren/dagen van de diverse distilleerderijen en te bezoeken bezienswaardigheden. Het kan dus zijn dat van dit programma wordt afgeweken, het doel van bovenstaand programma is vooral om een beeld te geven van hetgeen onze gasten kunnen verwachten van deze reis. 


Aanvullende informatie

 • De kosten voor de verschillende excursies bedragen maximaal ca. € 100,- per persoon (deelname is overigens niet verplicht).
 • Reisprogramma is onder voorbehoud en kan worden aangepast aan de weersomstandigheden
 • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. 
 • Het kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

 • 11 overnachtingen aan boord in een 2-persoonshut met eigen douche
 • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner)
 • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water)
 • 1 whisky-tasting aan boord begeleid door whiskyexpert

Prijs is exclusief

 • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
 • de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen
 • extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht)
 • de transfers naar de afvaart- en aankomsthavens

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

thalassa 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
aopz_thalassa
Thallassa_slaapschepen (8)
Thallassa_slaapschepen (7)
Thallassa_slaapschepen (5)
Meer over de Thalassa
whiskey zeilreis zeilen schotland

Heb je een vraag over Whisky en zeilexpeditie met de Thalassa?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.