0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whisky Expeditie Hebriden

zondag 13 september 2020 18:00 t/m zondag 20 september 2020 10:00

Sail & Whisky expeditie Hebriden

Met de Flying Dutchman op ontdekkingsreis door de Hebriden en de meest beroemde whiskydistilleerderijen bezoeken. De reis start in Oban met een bezoek aan de Oban distilleerderij en gaat door naar Jura één van de meest aansprekende distilleerderijen die zo afgelegen ligt dat de bezoekers vrij toegang hebben. En natuurlijk Islay het ultieme whiskyparadijs met meerdere whiskydistilleerderijen. Door naar Campbeltown met de unieke Springbank distilleerderij. Kort gezegd: een enerverende reis door een fantastisch gebied. Want je vaart door prachtige Lochs, met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands.

Deze reis is niet alleen voor degene die geinteresseerd zijn in bezoekjes aan distilleerderijen. Het zeilen en de natuur staan ook zeker centraal, er valt vanaf het schip en aan land genoeg te genieten van de ongerepte natuur dat Schotland te bieden heeft. De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Volgend programma is een leidraad en kan moeten worden aangepast wegens weersomstandigheden, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 - Oban
Na het inschepen maak je tijdens het diner kennis met de overige gasten en de crew. 

Dag 2 - Mull
Na een korte oversteek, langs het imposante Duart Castle, meert het schip af in het vissersplaatsje Tobermory. Je kunt hier de plaatselijke distilleerderij bezoeken.

Dag 3 - Staffa en Iona
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.

Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zie je mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 & 5 - Islay en Port Ellen
Islay is het eiland van de tien distilleerderijen en daarmee het grootse whiskyproducerende eiland. Voor geïnteresseerde kan de bemanning graag bezichtigen organiseren bij Bunnahabhain, Lagavulin, Ardbeg of Laphroaig. 

Dag 6 - Jura
Het schip zeilt vandaag verder naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. Je kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 7 -  terug naar Oban
Op de terugreis naar Oban zeil je langs de schitterende Schotse Westkust met zicht op het eiland Mull en prachtige vergezichten op de ongerepte Schotse natuur. 

Dag 8 - Oban
Na het ontbijt is er een eind gekomen aan de zeilvakantie.

Prijzen

Reissom is gebaseerd op een gedeelde 2-persoonshut (m/v gescheiden) met eigen sanitair.

 • Standaard hut € 995,- p.p.
 • Standaard plus € 1.095,- p.p.
 • 1-persoons privéhut € 1.475,- 

Reserveer deze reis met 10% aanbetaling

Vanwege de coronapandemie zijn de betalingsvoorwaarden voor deze reis tijdelijk gewijzigd. Na ontvangst van de boekingsbevestiging betaal je 10% van de reissom. Het resterende bedrag is alleen verschuldigd als er absolute zekerheid is dat de reis kan worden uitgevoerd. Als de reis door de Flying Dutchman wordt geannuleerd, krijg je het reeds betaalde bedrag terug.

Prijs is inclusief

 • Halfpension
 • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
 • Gebruik zodiak voor landingen.

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman

Heb je een vraag over Whisky Expeditie Hebriden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.