0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Zeil-wandelvakantie Waddeneilanden

vrijdag 01 oktober 2021 20:00 t/m maandag 04 oktober 2021 16:00


Zeilen en wandelen, een perfecte combinatie

Stap aan boord van het comfortabele en gezellige zeilschip en geniet van een heerlijke wandel- en zeilvakantie op het Wad. Tijdens deze vakantie is er voldoende tijd om te wandelen en wordt er ook actief gezeild.

Reisinformatie

Dag 1: Aankomst in Harlingen
Vanaf 20.00 uur ben je welkom aan boord waar de schipper en zijn bemanning je ontvangen met een drankje. Als iedereen aan boord is, vertelt de schipper graag iets over de reis, de boot, het zeilen en de regels aan boord. De rest van de avond is vrij. Je kunt aan boord blijven of een rondje door de historische en gezellige binnenstad van Harlingen maken.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Afhankelijk van het getij en de wind, verlaat het schip Harlingen na het ontbijt richting Terschelling. Zodra de zeilen zijn gehesen, met behulp van iedereen die dat wil en de motor gaat uit, kun je genieten van de wind in je haren, de heerlijke zilte lucht en de verdwijnende horizon. Staar over het wad op zoek naar het eerste zeehondje van de dag. Als het weer het toelaat, eet je de lekkere lunch aan dek. Als de Brandaris in zicht is, weet je dat het niet lang meer duurt voor het schip in de haven ligt. Nadat de zeilen gestreken zijn, is het tijd voor een borrel en kun je Terschelling gaan verkennen. Het is een prachtig eiland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en een terras kunt pakken. 

Dag 3: Wandeling op Terschelling
Na het ontbijt staat een wandeling op Terschelling op het programma. Je kunt kiezen uit verschillende routes en afstanden, dit eiland heeft maar liefst 200 km aan onverharde wandelpaden. Beklim bijvoorbeeld de duinen en ontdek de vele vogels, het dichtgroeiende duingebied en geniet van het geweldige uitzicht over de Noordzee met de droogvallende zandbanken. Bij laagwater liggen de zeehonden er te rusten. Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg en een richttijd om weer terug te zijn bij het schip. Voor, tijdens of na het avondeten, gaat de reis verder naar het volgende eiland. Deze mooie, niet al te lange zeiltocht aan het einde van de dag is een belevenis op zich. Op Vlieland kun je nog een stukje langs het strand wandelen en genieten van het uitzicht over de wadden in het donker.

Dag 4: Wandeling op Vlieland
Net als gisteren, wacht je vandaag een mooie wandeling door de afwisselende natuur van dit kleine Waddeneiland. Je kunt kiezen uit de verschillende routes in het informatiepakket. Op het nostalgische Vlieland rijden bijna geen auto’s waardoor het een paradijs is voor fietsers en wandelaars. Met een lunchpakket in je rugzak, kies je je eigen route en ontdek je de weidse stranden, de duinen, het bos en de waddendijk. Nergens in Nederland zie je zoveel vogels als in het Waddengebied. Terug aan boord wordt het laatste diner geserveerd en worden de verhalen, de foto’s en de belevenissen van de dag met elkaar gedeeld.

Dag 5: Terug naar Harlingen
Na het ontbijt maakt iedereen zich klaar voor de terugreis naar Harlingen. Onderweg krijgen je de lunch aan dek of in de salon, afhankelijk van het weer. Om een uur of vier verwacht het schip aan te meren in de Zuiderhaven.

Prijzen

 • Per persoon op basis van gedeelde hut € 475,-
 • Toeslag privé 1-persoonshut € 150,-
 • I.v.m. corona-maatregelen mag een hut alleen gedeeld worden door personen uit hetzelfde huishouden

NB de definitieve route van de cruise wordt bij het inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.

Deze reis is te boeken voor de volgende perioden:

 • vrijdag 1 t/m dinsdag 5 oktober 2021
 • vrijdag 8 t/m  dinsdag 1 oktober 2021

Prijs is inclusief

 • Volpension
 • Dekbed/beddengoed
 • Handdoeken
 • Informatiepakket per eiland
 • Havengelden en toeristenbelasting

Prijs is exclusief

 • Verzekeringen
 • Activiteiten aan land
 • Drankjes (te koop aan boord)

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Ideaal

Ideaal zeilend
Ideaal droogvallen Waddenzee
Ideaal Dagverblijf
ideaal gang
Ideaal slaaphut.
plattegrond ideaal
Meer over de Ideaal

Heb je een vraag over Zeil-wandelvakantie Waddeneilanden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.