0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Zeilvakantie Oud en Nieuw

zondag 29 december 2019 20:00 t/m woensdag 01 januari 2020 16:00

Met een fris gevoel het nieuwe jaar beginnen

Alweer een aantal jaren vaart de Suydersee een tocht over de Waddenzee met als hoogtepunt de jaarwisseling vieren op Terschelling. Een trip over de Waddenzee is op zich al een belevenis, maar het winter-zeilen voegt nog een extra bijzondere dimensie toe.

Reisinformatie

Op 29 december wordt iedereen welkom geheten aan boord van de luxueuze tweemastklipper ‘Suydersee’. Daarna is er de gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit historische zeilschip.
De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, vaart het schip rond 10.00 uur uit voor een zeiltocht naar het mooie Vlieland.

Nadat de basics van het zeilen zijn uitgelegd is het samen de zeilen hijsen en genieten van de wind en het water. Terwijl het schip zeilt kijk je over het water en zie je de droogvallende zandplaten in de laag-staande winterzonnetje. Deze geeft het landschap prachtige volle kleuren en in combinatie met het verlaten water is een winterse zeiltocht een unieke ervaring.
Er wordt op tijd afgemeerd in de haven van Vlieland dus er is nog voldoende tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het dorp Oost-Vlieland. 

Zeilen richting feestelijk Terschelling

De volgende dag is er een korte zeiltocht naar Terschelling waar het een drukte van belang is. Hier maakt iedereen zich klaar voor een culinaire avond waarbij de bevlogen scheepskok zorgt voor een avondvullend meergangenmenu. 

Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaat iedereen het dek op om al toastend te genieten van het uitzicht in de haven. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling, maar je kunt ook aan boord blijven want daar blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.
Op Nieuwjaarsdag, na een heerlijke brunch, zet het schip weer koers naar Harlingen en wordt nog een keer alles uit de kast gehaald om er een mooie zeildag van te maken.
Na een paar dagen heerlijk uitwaaien op de Waddenzee gaat iedereen met een frisse kop en een goed gevoel het nieuwe jaar in.

Prijs

 • € 325,- p.p. op basis van gedeelde hut 
   

Prijs is inclusief

 • Bemanning
 • Havengeld en toeristenbelasting
 • Alle maaltijden
 • Koffie en thee
 • Dekbedden
 • Handdoeken

Prijs is exclusief

 • Fris- en alcoholische drankjes
 • Activiteiten aan de wal

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Suydersee

Suydersee_zeilendeschepen (1)
Suydersee_zeilendeschepen (10)
Suydersee_zeilendeschepen Salon
Suydersee_zeilendeschepen Keuken
Suydersee_zeilendeschepen dageverblijf
gang-suydersee
Meer over de Suydersee
Zeilen Terschelling vakantie

Heb je een vraag over Zeilvakantie Oud en Nieuw?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.