0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Zwerven over het Wad met de kinderen

zondag 15 augustus 2021 19:00 t/m vrijdag 20 augustus 2021 15:00

Een prachtige tocht met het gezin

Deze gezinsreizen zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 16 jaar. Één-oudergezinnen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ook voor oudere kinderen is er aan boord genoeg te beleven, iedereen kan actief meehelpen het schip te varen. Er worden avonturen beleefd zoals droogvallen en schelpen zoeken op een zandbank in de Waddenzee, of aanleggen bij een eilandje op het Lauwersmeer om te zwemmen en een kampvuur te maken. Dit is het 13e jaar dat deze zeilreis wordt gevaren. Deze reis wordt in 2 gedeeltes gevaren. Eerst van Stavoren naar Groningen en vervolgens gaat de tocht terug richting het IJsselmeer.

Reisinformatie

Dit is een speciale zeilvakantie waarbij het schip bijna alle Waddeneilanden aandoet: de eerste week gaat de route van Stavoren in oostelijke richting over het Wad naar Groningen-stad. In Groningen eindigt de eerste reis en schepen de matrozen voor de tweede reis in. De Tweede week vaart het schip in westelijke richting weer over het Wad terug, maar de reis eindigt dan in Harlingen.

De kinderen hebben speelkameraadjes aan elkaar en de ouders maken het samen ook gezellig met een hapje en drankje aan dek. De reistijden worden aangepast aan de kinderen. Dus niet te lang achtereen zeilen, en de schipper vaart vooral ook zo dat de kinderen actief mee kunnen helpen met bijvoorbeeld zeil zetten en sturen.
Zeilen op een groot schip is voor kinderen een enorm avontuur! Als ze het schip sturen met het stuurwiel voelen ze zich groeien. Vanaf het schip zie je onderweg zeehonden op de zandbanken van de Waddenzee liggen in de zon.

De bemanning van de Hoop Doet Leven is gewend aan de jonge matrozen en weet precies hoe ze de kinderen veilig mee kan laten helpen en hoe ze kinderen het gevoel kan geven dat ze echt wat doen. Voor de kinderen is een zeilschip een speelparadijs op het water.
Deze reis is natuurlijk ook ontzettend leuk voor de ouders. Je kunt bijvoorbeeld samen het eiland op gaan, een drankje doen aan dek en gezellig (na)tafelen.

Opstappen in Stavoren of Groningen

Hoewel het in- en ontschepen op verschillende plekken wat lastig is, biedt het ook een belangrijk voordeel: op deze manier wordt het een echte ontspannen vakantiereis langs de Waddeneilanden, zonder dat je halverwege de reis weer op de terugweg moet om er zeker van te zijn dat je de afvaarthaven weer bereikt. Hierdoor is er ook tijd om eens een dag in de haven te blijven liggen en het eiland te verkennen.Tussen Groningen en Stavoren ligt een prima spoorverbinding zodat je gemakkelijk met de trein weer terug naar je geparkeerde auto kunt reizen na afloop van de tocht. De terugreis gaat van Groningen naar Harlingen.

Kindveilig zeilen

Kinderzwemvesten zijn aan boord, en tijdens de vaart is dragen verplicht. Natuurlijk zorgt de ervaren bemanning ervoor dat de kinderen en ouders wegwijs gemaakt worden aan boord, zowel binnen als aan dek. De ouders houden evenwel de verantwoordelijkheid voor de kinderen aan boord.
De Hoop Doet Leven is een kindvriendelijk schip, met een goede reling rondom die dicht is op kinderhoogte. Er is veel speelruimte aan dek en binnen.

Samen koken en eten

Bij deze reis is er geen kok mee aan boord, koken doe je samen (met wie zin heeft om te helpen) en in overleg. Het is juist leuk om zo samen iets te doen en bovendien blijft de reis zo betaalbaar. Voor zover nodig zijn bij inschepen de boodschappen aan boord en de bemanning zorgt voor de coördinatie van de boodschappen en het koken. 

Prijzen

 • Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 357,-
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 282,-

Prijs is inclusief

 • Maaltijden en drinken
 • Havengelden
 • Toeristenbelasting
 • Dekbed en beddengoed
 • Handdoeken

Prijs is exclusief

 • Activiteiten aan wal
 • Transfers naar de havens
 • Kinderkorting (worden na de aanvraag verrekend)

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Hoop Doet Leven

Meer over de Hoop Doet Leven

Heb je een vraag over Zwerven over het Wad met de kinderen?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.