0517 20 10 23

Arend

Arend zeilend
Arend dagverblijf
Arend interieur
Arend sanitair
plattegrond arend stavoren
Arend achterkant
Arend droogvallen


Welkom op de Arend

Zeilschip de Arend is in 1892 gebouwd met het bemanningsverblijf onder het achterdek. Omdat er geen opbouw op het dek is is er uitzicht naar alle kanten. Het zeilschip is zoveel mogelijk in autentieke staat gehouden. De schipper, Michiel, vindt het belangrijk dat het schip haar  monumentale uiterlijk bewaard.

Het zeilen

Het dek is ruim en er is plaats genoeg voor iedereen: gezellig bij elkaar in de zitkuip of languit aan dek in de zon. De zeilen worden zoals voorheen met de hand gehesen en bediend. En, net als vroeger, wordt het schip niet met een stuurwiel, maar met een helmhout gestuurd. Het is een bijzondere ervaring om zo'n groot schip met je handen om het helmhout door de golven te sturen. Als het schip goed getrimd is, stuur je haar met je pink! Veiligheid staat natuurlijk voorop. De bemanning besteedt daarom veel aandacht aan het uitleggen van de omgang met het tuig, de vallen en de schoten.

Actief meezeilen wordt zeker op prijs gesteld, want vele handen maken licht werk. Je kunt erop rekenen dat de bemanning er op een prettige manier voor zorgt dat je vertrouwd raakt met het schip. Zeilervaring is niet nodig om actief mee te zeilen. Het schip is rondom voorzien van een hoge reling met houten zetboorden, zodat deze ook voor kleine kinderen een goede bescherming biedt.

Interieur

Onderdeks is dit schip warm en gezellig. Als je de trap afgaat kom je in het licht, ruim dagverblijf. Het interieur is in Scandinavische stijl opgetrokken met veel blankgelakt grenenhout en lichte kleuren.
Rechts (stuurboord) bevindt zich de open keuken, voorzien van een mooi groot fornuis. Links (bakboord) staan twee grote eettafels. Aan de andere kant van het dagverblijf begint de gang die naar de vijf slaaphutten, het toilet en de douche leidt. 
 
Overal in het schip, ook in elke hut, bevinden zich grote dakvensters die open kunnen zodat er overal voldoende licht en ventilatie is. Elke ruimte in het schip is voorzien van cv en 230 volts stopcontacten. 
 
Aan de tafels is plaats genoeg voor iedereen. Als je de tafels tegen elkaar schuift, zit je met de hele groep aan één grote tafel. 
 
De speciaal voor het schip gemaakte houten keuken is het pronkstuk. Hier vind je alle soorten potten en pannen en keukengerei die je maar nodig kunt hebben om een lekkere maaltijd te bereiden. Er is een groot werkblad, met een kookplaat met zes pitten en twee spoelbakken met warm en koud stromend water. Voor de verswaren en dranken staan er twee koelkasten aan boord. 
 
Bij midweken en weektochten kan er een voorovernachting bijgeboekt worden voor € 320,--
 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 15
Max. passagiers (dagtocht) 25
2-persoons hutten 2
3-persoons hutten 1
4-persoons hutten 2

Sanitair

Toiletten 2
Douches 2

Sterren

Afvaarthaven

stationsweg 7
Stavoren

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

 • stapelbedden
 • bijboot
 • wasmachine
 • eindschoonmaak 80 euro
 • garantiefonds 12,50 euro

Sanitaire voorzieningen

 • wastafel in hut
 • gemeenschappelijke toiletten
 • gemeenschappelijke douches

Recreatieve voorzieningen

 • stereoset
 • spelletjes
 • boordbibliotheek
 • barbecue
 • zwemtrap

Arend

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Neem een vrijblijvende optie' klikt in het tablad 'Algemeen'.

Weekend
01-05-2020 t/m 30-09-2020 € 2230.00
01-10-2020 t/m 31-10-2020 € 2007.00
01-11-2020 t/m 30-11-2020 € 1895.50
Dagtocht v.a.
Midweek
Week

Heb je een vraag over de Arend?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.