0517 20 10 23

Jacobsschelp

jacobsschelp_zeilend
jacobsschelp-voor-Volendam
kuip Jacobsschelp
jacobsschelp keuken
jacobsschelp salon
jacobsschelp stil
jacobsschelp_weesp
jacobsschelp zwemmen
plattegrond.eps

Welkom op de Jacobsschelp

De Jacobsschelp is gebouwd in 1899 te Dokkum als “Hoop op beter” Een geklonken ijzeren schip met mast en kluiverboom zonder motor. Voor haar lengte een stoer scheepje, geschikt voor binnen- en buitenwater, destijds de Zuydersee en de Waddenzee. De tjalk was tot 1940 een zeilend vrachtschip, geschikt voor dertig ton vracht. Sinds 1994 vaart de Jacobsschelp met schippers Bertie Geurts en Gerrit Portengen het water dun als pleziervaartschip. 

Zeilen vanuit Muiden

Dit is een platbodem waar het zeilen centraal staat, vallen en schoten gaan op de hand voor dat je het weet sta je aan het roer!
Het is een ideaal schip voor een kleine groep van 6-12 personen. Er wordt gezeild op de Vecht, het Markermeer, IJsselmeer, Friese meren, de Waddenzee, Duitse wadden, Oostzee. En er is een ruime kuip waardoor het een veilig schip is voor jong en oud.


Interieur

De Jacobsschelp is zeer fraai en sfeervol afgetimmerd met veel houtwerk. Het schip is voorzien van een compleet ingerichte kombuis met warm- en koudwater, een koelkast en een toiletruimte met wastafel. Er is overal stahoogte, behalve bij de kooien voor de mast. Binnen is een ruime tafel voor een spelletje of wat te lezen.
 

Zeilen op de platbodem Jacobsschelp

Zeilen en de motor uit, dat is waar het allemaal om gaat op deze fraaie platbodem. De Jacobsschelp heeft een tuigage en zijzwaarden die direct op de hand gaan, waardoor je al snel ziet hoe iets werkt. Omdat het schip maar 75 cm diepgang heeft kan het  bijna overal komen. Er zijn verschillende voorzeilen. Sportieve landrotten en ervaren zeilers hebben wat te doen aan boord. In de kuip is het comfortabel toeven en op het voordek kun je lang uit relaxen. 
 
 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 7
Max. passagiers (dagtocht) 12
1-persoons hutten 1
6-persoons hutten 1

Sanitair

Toiletten 1
Douches

Sterren

Afvaarthaven

Herengracht 83
1398 AD Muiden

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

 • kooien in open ruimte
 • koelkast
 • houtkachel
 • zitkuip aan dek
 • zonnetent
 • catering mogelijk

Sanitaire voorzieningen

 • gemeenschappelijk toilet

Recreatieve voorzieningen

 • zwemtrap
 • barbecue

Jacobsschelp

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Neem een vrijblijvende optie' klikt in het tablad 'Algemeen'.

Heb je een vraag over de Jacobsschelp?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.