0517 20 10 23

Loungeklipper Avontuur

the_deck avontuur
loungeklipper avontuur 2
salon4 KL Avontuur
Avontuur-brainstorm
Avontuur-Lounge
washbassin avontuur
bed1 LK Avontuur
Avontuur
Avontuur-jong-en-oud
Avontuur-groep-aan-boord-
avontuur

Welkom op de vernieuwde Avontuur

Een ideaal schip om echt de wadden te ontdekken en te genieten van een geweldige dag weekend of week.
Dit zeilschip nodigt uit om echt te genieten; ze is gracieus, snel, comfortabel en luxe ingericht in een hedendaagse lounge-stijl.
Loungeklipper Avontuur doet haar naam eer aan. Avontuurlijk is een zeiltocht met deze tweemaster zeker. Het is een genot om echt sportief te zeilen met dit mooie en elegante zeilschip, dat in de top-5 van meest snelle zeilschepen van de Nederlandse, historische vloot staat. Gasten komen dan ook graag aan boord voor teambuildingsactiviteiten, om zo het beste uit zichzelf, de groep én het schip te halen.
 

Historie

De Avontuur is gebouwd als snelle klipper. De eerste eigenaar was overtuigd van haar zeil capaciteiten en noemde haar “Wij gaan voorbij”. Ze doet haar naam nog altijd eer aan. De Avontuur heeft de eerste jaren als vrachtschip dienst gedaan. Zeilend werden de bieten en aardappelen van Friesland naar Zuid-Holland gevaren. Nadat de motor zijn intrede deed, verdween de zeilende vrachtvaart en in 1980 heeft de firma Ribro haar verbouwd tot charterschip. Vanaf die tijd vaart de Avontuur met gasten over IJsselmeer en Waddenzee. Het schip is nu 31,50 meter lang en 5,50 meter breed. Het is een rank schip en daardoor is het in staat om hoge snelheden te bereiken. Met 350 vierkante meter zeiloppervlak en een mooie wind gaat de Avontuur rustig op een oor liggen en is de fraai geveegde kont het enige wat je nog ziet.
 

Interieur

Op het teakdek kan je heerlijk zonnen en genieten van het water en de mooie Hollandse luchten. De veilige kuip biedt veel ruimte waar je alle facetten van het zeilen van dichtbij meemaakt. Binnen straalt het schip een ongedwongen sfeer uit. Al het houtwerk is opgetrokken uit massief eiken wat een degelijk interieur oplevert. Bij de bouw als charterschip is rekening gehouden met daglicht, wat je in het dagverblijf van alle kanten tegemoet komt. De keuken is ruim opgezet en voorzien van alle zaken die het leven aan boord vergemakkelijken. De Avontuur is erg prettig ingedeeld en heeft uitsluitend  2 persoon hutten. Er kunnen in totaal 22 mensen overnachten. Alle hutten zijn voorzien van stromend water en cv. Het lichte dagverblijf is ruim van opzet en biedt gemakkelijk plaats aan 36 mensen.Verdeeld over de gang zijn 2 douches en 2 toiletten aanwezig.
 

Thuishavens

Harlingen ligt aan de Waddenzee en erg centraal waardoor alle eilanden goed bereikbaar zijn. De geringe diepgang van de Avontuur draagt daar ook aan bij. Voor dagtochten is dit gebied ook erg mooi, als je wel eens met je bedrijf naar zeehonden wilt kijken of met gezonde spanning een wedstrijd wilt varen zijn er op de waddenzee mogelijkheden te over. Ook zijn de Friese meren en de Noord-Hollandse kanalen een goede optie. Er is in overleg veel mogelijk aangaande de te varen route, alles afhankelijk van het weer en de wensen. De schipper weet de plaatsen waar je nog nooit geweest bent of waar je normaal gesproken niet zo snel komt. In overleg met de schipper is een andere afvaarthaven dan Harlingen bespreekbaar.

 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 22
Max. passagiers (dagtocht) 44
2-persoons hutten 11

Sanitair

Toiletten 2
Douches 2

Sterren

Afvaarthaven

Dokkade 1
8862 NZ Harlingen

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

 • 1-persoons bedden
 • centrale verwarming in hut
 • handdoeken verhuur
 • inclusief dekbedden (uitgezonderd schoolklassen)
 • inclusief eindreiniging
 • catering mogelijk

Sanitaire voorzieningen

 • wastafel in hut
 • gemeenschappelijke toiletten
 • gemeenschappelijke douches

Recreatieve voorzieningen

 • microfoon
 • stereoset
 • beamer
 • wifi
 • televisie

Loungeklipper Avontuur

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Neem een vrijblijvende optie' klikt in het tablad 'Algemeen'.

Weekend
01-01-2020 t/m 31-12-2020 € 3195.00
Dagtocht v.a.
Midweek
Week

Heb je een vraag over de Loungeklipper Avontuur?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.