Schoener Noorderlicht

Prijs en reismogelijkheden op aanvraag
Noorderlicht boeg
Noorderlicht varend
Noorderlicht voor ijsberg
Noorderlicht dek 2
Noorderlicht aan dek


Welkom aan boord van de Noorderlicht

Noorderlicht is een honderd jaar oude tweemast schoener. Het schip vaart op volle zeil door de Arctische wateren van Spitsbergen en Noorwegen. De romp is aangepast voor de IJsgang op zee. Daarnaast is de Noorderlicht omgebouwd tot zeilcharterschip volgens de strenge veiligheidseisen van de scheepvaart inspectie en is uitermate geschikt om de wereldzeeen te bevaren. 

Interieur

Deze comfortabele schoener is ideaal voor vakantie gangers die graag het avontuur opzoeken. Er is ruime zitgelegenheid in het dekhuis en onderdeks in de salon. Daar bevinden zich ook de 10 tweepersoons hutten. Elke hut is voorzien van ruime bedden, koud en warm water en een 220 V aansluiting. Er zijn 5 toiletten en vier douches voor gemeenschappelijk gebruik.
De scheepskok bereidt in de kombuis de maaltijden. In het dekhuis bevindt zich een prachtige selectie boeken over Spitsbergen en Noorwegen.

Noorderlijktochten

Eind mei begint het zeilseizoen op Spitsbergen. De fjorden raken langzaam ijsvrij en het schip zet zeil in de arctische wateren. In juni en juli zijn er tochten naar het noorden van Spitsbergen. In augustus en september wordt er, afhankelijk van de ijssituatie, rondom Spitsbergen gevaren. Eind september verlaat het schip Spitsbergen en zeilt richting noord Noorwegen. De dagen worden korter en het landschap maakt zich op voor de winter. Eind oktober komt de haring de Lofoten ingezwommen, met de orka´s in hun kielzog. Tot begin december is er kans getuige te zijn van dit schouwspel. Vervolgens is het tijd, voordat alles dichtvriest in het hoge noorden, terug te gaan naar Spitsbergen. In Tempelfjorden overwintert de 'Noorderlicht'.
 
Vanaf februari, als langzaam het daglicht terugkomt, is de 'Noorderlicht' te bezoeken per hondenslede of sneeuwscooter. Eind mei keert het schip terug naar Longyearbyen om zeil te zetten voor de zomer.
 
 
 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 20
Max. passagiers (dagtocht) 50
2-persoons hutten 10

Sanitair

Toiletten 5
Douches 4

Sterren

Afvaarthaven

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

  • 220 volt stopcontact in hut
  • stapelbedden
  • handdoeken inclusief
  • bedlinnen inclusief
  • dekbedden (met overtrek) inclusief

Sanitaire voorzieningen

  • gemeenschappelijk toilet
  • gemeenschappelijke douche
  • warm/koud water in hut

Recreatieve voorzieningen

  • dvd-speler
  • spelletjes
Schoener Noorderlicht cruise

Heb je een vraag over de Schoener Noorderlicht?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.