0517 20 10 23

Vertrouwen

Vertrouwen Enkh keuken
Vertrouwen Enkh hut
Vertrouwen Enk dagverblijf
Vertrouwen Enk plattegrond
Vertrouwen Enk douche
Vertrouwen Enk zeilend
vertrouwen enkhuizen zeilen
Iedereen is welkom op onze mooie Friese tjalk Vertrouwen!
 
Dit is het motto van tjalk Vertrouwen! Naast leuke zeiltochten met vriendengroepen, families en verenigingen bieden we ook vakanties aan voor mensen met een verstandelijke beperking en jongeren uit de jeugdhulpverlening.
Nadat Lex en Irma ruim 25 jaar gewerkt hebben in de jeugdhulpverlening combineren ze nu hun passie voor het zeilen op authentieke schepen met hulpverlening, gastvrijheid, warmte en plezier voor iedere groep. Lex heeft van 1986-1996 met een ander schip gecharterd en is een ervaren schipper die de Nederlandse wateren goed kent.
De Vertrouwen heeft de afgelopen jaren met 18 passagiers gevaren en vaart nu met maximaal 12 passagiers. Dit betekent dat het schip ruim van opzet is en beschikt over comfortabele slaapplaatsen met voldoende opbergruimte. Het schip heeft ruime stahoogte van 2.00 – 2.40 meter. De salon is gezellig ingericht en biedt ruim voldoende comfortabele zitplaatsen.
Je voelt je er al snel thuis! Er is een open keuken met 8 pitten, een oven en twee koelkasten, waar het prettig werken is en je ondertussen kan kletsen met de rest van de groep. Aan de ruime tafels kunt u knus met elkaar zitten keuvelen en genieten van een lekkere zelfgemaakte maaltijd of een lange gezellige avond.
Aan dek van de Vertrouwen geniet u volop van uw zeiltocht. U kunt meehelpen bij het hijsen en zetten van de zeilen, het sturen en bij het bepalen van de route. Of laat u zich liever meevoeren terwijl u ontspannen geniet van het samenzijn, de wind, zon, uitzichten en in het ergste geval een buitje. Kies een lekker plekje aan dek met een loungekussen of in de kuip van deze mooie tjalk. Alles is goed, als u maar geniet! De eigenaren zijn fanatieke zeilers en brengen u graag de kneepjes van het vak bij.
Alle hutten beschikken over comfortabele slaapplaatsen. Er zijn 12 slaapplaatsen, dus er is voor iedereen lekker veel ruimte. Er zijn 4 twee persoonshutten, 1 vier persoonshut en 1 een persoonshut. De hutten hebben stromend water, cv en voldoende berg/kastruimte voor tassen en (regen)kleding. Het schip beschikt over een ruime douche en 2 ruime moderne toiletten.
De Vertrouwen liep in 1904 van stapel op de werf van J.J Bos te Echtenerbrug. Deze werf stond bekend om haar mooi gebouwde en snelle schepen. Jarenlang vervoerde schipper Bos vracht door heel het land met deze bijzondere Friese tjalk, die bekend stond om haar snelle tochten en goede zeil eigenschappen. In 1990 is het schip gerestaureerd en geschikt gemaakt voor zeilvakanties zonder concessies te doen aan haar oorspronkelijke uiterlijk en met behoud van haar geweldige zeil capaciteiten. Sinds 2012 zijn Irma & Lex de trotse eigenaren van de Vertrouwen en ze hebben de afgelopen jaren het schip zowel van binnen  als van buiten gemoderniseerd.
 
 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags)12
Max. passagiers (dagtocht)12
1-persoons hutten1
2-persoons hutten4
4-persoons hutten1

Sanitair

Toiletten2
Douches1

Sterren

Afvaarthaven

Gependam 4
Enkhuizen

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

 • Inclusief eindreiniging
 • Centrale verwarming
 • Handdoeken verhuur
 • Wasmachine
 • Droger
 • Kinderzwemvesten
 • zeilpakken
 • zitkuip aan dek
 • zonnetent

Sanitaire voorzieningen

 • gemeenschappelijke toiletten
 • gemeenschappelijke douche
 • koud stromend water in hut

Recreatieve voorzieningen

 • muziekinstrumenten aanwezig
 • spelletjes
 • boordbibliotheek
 • stereoset

Vertrouwen

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Boek dit schip' klikt.

Weekend
01-05-2019 t/m 30-09-2019 € 2140.00
01-10-2019 t/m 14-10-2019 € 1926.00
15-10-2019 t/m 31-12-2019 € 1819.00
Dagtocht v.a.
Midweek
Week

Vertrouwen

26 juli 2019 t/m 28 juli 2019

Weekend zeilen vanuit Enkhuizen

Bekijk zeilreis
zeiltocht zeilreis

10 april 2020 t/m 13 april 2020

Paasweekend op de Vertrouwen

Bekijk zeilreis

Heb je een vraag over de Vertrouwen?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.