0517 20 10 23

Willem Jacob

willem-jacob-dagverblijf.groot
Dagverblijf
willem jacob.groot
kooien-Willem-Jacob.groot
Samen-zeilen-op-de-Waddenzee.willem jacob
willem-jacob-zandbank

Welkom aan boord van de Willem Jacob

De Willem Jacob vaart gewone tochten met groepen over de Waddenzee en het IJsselmeer, maar het heeft ook een hele leuke functie als Waddenveerdienst. Het schip vaart routes van Lauwersoog naar Amsterdam en weer terug. Tijdens deze tocht doet het schip elk Waddeneiland aan en kun je op elk moment van en aan boord stappen. Voor meer informatie en een gepaste offerte kun je contact op nemen met ons kantoor.
 

Indeling

Aan de binnenzijde van het schip bevindt zich een sfeervolle en lichte accommodatie. Het interieur is ontworpen door Welmoed Bogers. In de winter van 2010/2011 is de accomodatie naar het voorschip uitgebreid, zodat een dag verblijf van 50 vierkante meter is ontstaan. Het voormalig vrachtruim is geheel beschikbaar voor de gasten. Er zijn banken langs de zijkant, en voor de rest is het interieur flexibel in te delen, voor een vergadering, lunch of diner, maar ook receptie of presentatie is goed mogelijk. Halverwege het ruim kan er een inzet wand geplaatst worden.
Aan boord bevinden zich 2 moderne toiletten, een in het voorschip, en een bij de ingang achter in het dagverblijf. Geen ingewikkeld spoelsysteem, maar comfort zoals thuis.  Ook bevindt zich hier een fonteintje.
 

Comfort

Aan de stuurboord en bakboordzijde bevinden zich comfortabele, ergonomisch gevormde banken. Hier tegen aan staan de tafels. Deze kunnen zeevast gesjord worden. Tegen het middenschot aan staat de scheepsbibliotheek, met tal van boeken over de scheepvaart en zeilen. Voor de verwarming is een knusse haard ingebouwd, die veel warmte geeft en waar je de vlammen in kan zien. Het daglicht komt door grote bovenlichten naar binnen. In het dagverblijf kunnen veertig mensen tegelijkertijd aan tafel lunchen of dineren.
 
De centrale verwarming zorgt ervoor dat het schip lekker warm is. Na het zeilen kunnen we de open haard aansteken.
 

Kombuis

Aan de bakboordzijde bevindt zich een ruime kombuis. Hier bevindt zich een 6-pits boretti gasfornuis, voorzien van een elektrische oven. In de kommaliewant kast zijn zeevast de borden, kopjes en kommen geplaatst. Verder zijn er voldoende potten en pannen aan boord om een lekkere maaltijd te maken. Twee koelkasten, een dubbele spoelbakken en een royaal werkblad complementeren het geheel.
 

Overnachten

In het voorste deel van het ruim kunnen we doormiddel van een ingenieus systeem 22 stapelbedden neerzetten. Ook komt er dan een scheidingswand tussen het dagverblijf en het slaapruim. Indien je geen gebruik maakt van catering, dan is de  2 persoonshut ook beschikbaar. Dit brengt het totaal op 24 bedden die beschikbaar zijn. Voor de gasten die aan boord overnachten is er een douche in het voorschip.
 

Contact en info over veerdienst Wadden en IJsselmeer

In je meer informatie wilt over de afvaarttijden en rpijzen kun je contact opnemen via de mail info@zeilendeschepen.nl, telefoon 0517-201023 en het chatprogramma.

 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 24
Max. passagiers (dagtocht) 39
2-persoons hutten 1

Sanitair

Toiletten 2
Douches 1

Sterren

Afvaarthaven

Haven 6
9976 VN Lauwersoog

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

  • oven
  • stapelbedden

Sanitaire voorzieningen

  • gemeenschappelijke toiletten
  • gemeenschappelijke douche

Recreatieve voorzieningen

  • open haard
  • boordbibliotheek
  • biertap

Willem Jacob

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Neem een vrijblijvende optie' klikt in het tablad 'Algemeen'.

Heb je een vraag over de Willem Jacob?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.